Bekijk vragenCategory: Groentenhoe spruitjes schoonmaken?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
hoe spruitjes schoonmaken?
7 Answers
MaxMax answered 2 maanden ago
Snijd de spruiten doormidden en verwijder de bruine, verlepte bladeren. Spoel ze af onder koud water en doe ze in een pot met gezouten kokend water. Kook ze 6-8 minuten of tot ze zacht zijn. Giet de spruiten af en doe ze in een kom met gesmolten boter, zout en peper naar smaak. Roer tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Serveer onmiddellijk.
BramBram answered 2 maanden ago
Spoel spruitjes af in koud water. Snijd de onderkant van de stengel af en verwijder verwelkte of verkleurde blaadjes. In de lengte doormidden snijden. Breng een pan water aan de kook en voeg de spruitjes toe. Kook gedurende 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Serveer direct of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast tot 2 dagen.
HunterHunter answered 2 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om spruitjes schoon te maken. De gemakkelijkste manier is om de buitenste bladeren te verwijderen, en dan de steel af te snijden. Je kunt ze dan doormidden snijden of ze heel laten als ze klein zijn. Een andere manier om ze schoon te maken is door ze een paar minuten in zout water te laten weken. Daarna kun je ze afspoelen en de steel afsnijden. Je kunt ze ook halveren of heel laten als ze klein zijn. Tot slot kun je spruitjes een minuut of twee blancheren in kokend water, voordat je ze afspoelt en de stengel afsnijdt. Ook hier kun je ze halveren of heel laten als ze klein zijn.
OliviaOlivia answered 2 maanden ago
Sommige mensen vinden het lekker om ze gewoon af te spoelen en rauw te eten, maar ik denk dat ze beter smaken als ze een beetje krokant zijn. Zo doe ik het: - Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). - Snijd spruitjes doormidden en gooi alle bruine of verlepte blaadjes weg. - Spreid de spruitjes in één laag uit op een bakplaat en spray ze desgewenst in met kookspray. - Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
CalebCaleb answered 1 week ago
Spoel ze af, snijd de steel af en halveer ze. Breng een pot water aan de kook, voeg de spruitjes toe en kook ze 5-7 minuten. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Smelt boter (of olijfolie) in een pan op matig vuur, voeg knoflook en sjalotten (optioneel) toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Voeg de spruitjes toe aan de pan en bak ze tot ze lichtjes bruin zijn.
RachelRachel answered 1 week ago
Eerst moet je ze afspoelen onder koud water. Snij vervolgens de basis van de spruit af en verwijder de bruine blaadjes. Snijd de spruit in de lengte doormidden en kook of stoom ze ongeveer 10 minuten. U kunt ze ook roosteren op 375 graden Fahrenheit gedurende ongeveer 20-25 minuten.
LotteLotte answered 1 week ago
Er zijn een paar manieren om spruitjes schoon te maken. Eén manier is om de steel af te snijden en alle losse blaadjes te verwijderen. Vervolgens kunt u ze in een kom met koud water dompelen en ze met uw handen ronddraaien. Het vuil zakt naar de bodem van de kom en u kunt het water afgieten en de spruitjes opnieuw afspoelen. Een andere manier is om de steel af te snijden en ze doormidden te snijden. Doe ze vervolgens in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.