Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe moet je kaasfondue maken?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe moet je kaasfondue maken?

2 Answers
AvatarNovan answered 1 maand ago

Er zijn een paar verschillende manieren om kaasfondue te maken, maar het belangrijkste is om goede kwaliteit kazen te gebruiken. Begin met het smelten van wat boter in een pan op een laag vuurtje, voeg dan de door u gekozen kazen toe en laat ze koken tot ze gesmolten en kleverig zijn. Voeg eventueel wat wijn of bier toe om de saus te verdunnen. Breng de saus op smaak met zout en peper (of andere kruiden) en serveer direct met brood of andere dippers.

AvatarNovan answered 1 maand ago

Hier is een klassiek Zwitserse kaasfondue recept:
Ingrediënten:
1 teentje knoflook, gehalveerd
1/2 pond Gruyère-kaas, geraspt
1/2 pond Emmental kaas, geraspt
1/4 kopje maïzena
3 eetlepels Kirsch (kersenbrandewijn)
1 theelepel geraspte citroenschil
Scheutje cayennepeper
Instructies: Wrijf de binnenkant van een fonduepan in met de knoflookhelften. Gooi de knoflook weg. Doe de kazen in de pan en roer de maizena erdoor tot ze goed gemengd zijn. Verwarm in een klein steelpannetje de Kirsch en citroenschil op laag vuur tot het net warm is. Giet in de fonduepan en roer voorzichtig om te mengen.