Bekijk vragenCategory: GroentenHoe moet je knolselderij klaarmaken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe moet je knolselderij klaarmaken?
6 Answers
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende manieren om knolselderij te bereiden, afhankelijk van hoe u het wilt gebruiken. Voor rauwe of geroosterde bereidingen volstaat het de knolselderij te schillen en in de gewenste vorm of grootte te snijden. Bij koken of stomen eerst schillen en dan in blokjes snijden of in kleine stukjes snijden, zodat de knolselderij gelijkmatig gaart.Thuiskoks nemen vaak hun toevlucht tot blancheren om knolselderij voor te bereiden voor aardappelpuree of andere gerechten waarin ze de groente willen pureren of prakken. Om te blancheren kookt u de geschilde en in blokjes gesneden knolselderij 3 tot 5 minuten in kokend water alvorens ze af te gieten en verder te gaan met uw recept.
ManouManou answered 2 jaar ago
Snijd eerst de top en de wortel van de knolselderij af. Snijd hem doormidden, zodat de wortel nog aan één helft vastzit. Schil de schil eraf met een dunschiller. Snijd de knolselderij vervolgens in dunne plakjes of luciferstokjes. U kunt hem ook raspen met een kaasrasp. Knolselderij kan worden gekookt, gestoomd, geroosterd of gepureerd. Het is vooral lekker als je het mengt met andere wortelgroenten zoals wortels of aardappelen.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Knolselderij is een soort selderij met een bolvormige wortel. Hij kan rauw of gekookt worden gegeten. Om knolselderij te bereiden, snijdt u eerst de wortel en de stengel af. Verwijder eventuele bruine plekken of oneffenheden. Schil de schil met een dunschiller. Snijd de knolselderij in de gewenste vorm en grootte. Kook, stoom of bak de knolselderij gaar. Breng op smaak met zout, peper, boter, kruiden of andere gewenste smaakmakers. Serveer warm of koud.
AliceAlice answered 2 jaar ago
Knolselderij is een selderijsoort met een bolvormige, wortelachtige stengel. Hij kan worden gebakken, gekookt, gepureerd of in soepen worden gebruikt. Om knolselderij te bereiden, snijdt u eerst de boven- en onderkant van de stengel af, zodat deze plat op een snijplank kan staan. Gebruik vervolgens een dunschiller om het dunne laagje schil van de stengel te verwijderen. Snijd de knolselderij in blokjes van een centimeter en kook of bak ze tot ze zacht zijn. Pureer ze dan of doe ze in een soep.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Knolselderij kan worden gekookt, gepureerd, geroosterd of gegrild. Hier is een recept voor gepureerde knolselderij: Ingrediënten: 1 knolselderij 2 eetlepels boter Zout en peper naar smaak Aanwijzingen: 1. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine stukjes. 2. Kook de knolselderij in gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten of tot ze zacht is. Giet het overtollige water af. 3. Doe de knolselderij in een kom en prak hem met een aardappelstamper of vork. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Knolselderij is een wortelgroente met een milde selderijsmaak. Hij kan rauw of gekookt worden gegeten. Om knolselderij te bereiden, moet je hem eerst wassen en dan schillen. Daarna kun je hem in plakjes snijden, raspen of in stukjes hakken. Knolselderij kan worden gekookt door koken, stomen, sudderen, roosteren of bakken. Het kan ook worden gebruikt in soepen of stoofschotels.