Bekijk vragenCategory: Groentenhoe moet je knolselderij klaarmaken?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

hoe moet je knolselderij klaarmaken?

3 Answers
JaysonJayson answered 4 weken ago

Er zijn verschillende manieren om knolselderij te bereiden, afhankelijk van hoe u het wilt gebruiken. Voor rauwe of geroosterde bereidingen volstaat het de knolselderij te schillen en in de gewenste vorm of grootte te snijden. Bij koken of stomen eerst schillen en dan in blokjes snijden of in kleine stukjes snijden, zodat de knolselderij gelijkmatig gaart.Thuiskoks nemen vaak hun toevlucht tot blancheren om knolselderij voor te bereiden voor aardappelpuree of andere gerechten waarin ze de groente willen pureren of prakken. Om te blancheren kookt u de geschilde en in blokjes gesneden knolselderij 3 tot 5 minuten in kokend water alvorens ze af te gieten en verder te gaan met uw recept.

ManouManou answered 3 weken ago

Snijd eerst de top en de wortel van de knolselderij af. Snijd hem doormidden, zodat de wortel nog aan één helft vastzit. Schil de schil eraf met een dunschiller. Snijd de knolselderij vervolgens in dunne plakjes of luciferstokjes. U kunt hem ook raspen met een kaasrasp. Knolselderij kan worden gekookt, gestoomd, geroosterd of gepureerd. Het is vooral lekker als je het mengt met andere wortelgroenten zoals wortels of aardappelen.

LotteLotte answered 3 weken ago

Knolselderij is een soort selderij met een bolvormige wortel. Hij kan rauw of gekookt worden gegeten. Om knolselderij te bereiden, snijdt u eerst de wortel en de stengel af. Verwijder eventuele bruine plekken of oneffenheden. Schil de schil met een dunschiller. Snijd de knolselderij in de gewenste vorm en grootte. Kook, stoom of bak de knolselderij gaar. Breng op smaak met zout, peper, boter, kruiden of andere gewenste smaakmakers. Serveer warm of koud.