Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke olijfolie gebruiken om te bakken en braden?
Avatargast Staff asked 2 weken ago

Welke olijfolie gebruiken om te bakken en braden?

3 Answers
LeoLeo answered 2 weken ago

Er zijn veel soorten olijfolie, en elke soort heeft een andere smaak. Om te bakken of braden wilt u een soort met een relatief milde smaak, zodat het de andere ingrediënten in uw gerecht niet overheerst. Sommige mensen geven de voorkeur aan extra vierge olijfolie om te bakken en braden, terwijl anderen vinden dat de sterke smaak te overheersend is. Als je op zoek bent naar een milder smakende olijfolie, raad ik je aan een van de volgende oliën te gebruiken: pure olijfolie, lichte olijfolie of geraffineerde olijfolie.

GigiGigi answered 2 weken ago

Als je bakt of braadt, wil je een olijfolie van hogere kwaliteit gebruiken die een mildere smaak heeft. Een pure, koudgeperste olijfolie werkt het beste, omdat die een lager rookpunt heeft dan sommige van de meer bewerkte oliën.

MaxMax answered 2 weken ago

Voor bakken en braden gebruik ik altijd een lichte olijfolie. Het heeft een milde smaak die niet overheerst wat je aan het koken bent en een hoger rookpunt dan extra vergine olijfolie, wat betekent dat het bestand is tegen hogere temperaturen zonder te verbranden.