Bekijk vragenCategory: OverigHoe artisjok bereiden?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe artisjok bereiden?
3 Answers
PhilouPhilou answered 1 jaar ago
Artisjokken kunnen op verschillende manieren bereid worden. Voor een snelle bereiding kan je de artisjokken met de steel er nog aan 15-20 minuten koken in kokend water met wat zout erbij. Voor een krokanter resultaat kun je de artisjokken eerst frituren in wat olijfolie. Als je ze liever gebakken eet, kun je ze in een ovenschaal met wat olijfolie en wat knoflook erbij 20-30 minuten bakken. Verder kun je artisjokken ook heel goed marinaderen en daarna roosteren.
EliasElias answered 1 jaar ago
Artisjokken kunnen op verschillende manieren bereid worden, afhankelijk van je persoonlijke smaak. De traditionele methode is het koken van de artisjokken in een pan met ruim kokend water en wat zout. Laat ze vervolgens ongeveer 15-20 minuten koken tot dat de blaadjes gemakkelijk kunnen worden geopend. Daarnaast kunnen artisjokken ook worden geroosterd, gebakken of gestoomd om ze klaar te maken om te eten.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Artisjokken bereiden is eigenlijk super simpel. Je begint met het schillen van de artisjokken en vervolgens kook je de artisjokken 15-20 minuten in water met wat zout, citroensap en olijfolie. Als ze gaar zijn, kunnen ze direct gegeten worden.