Bekijk vragenCategory: GroentenHoe bloemkool bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe bloemkool bewaren?
6 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Bloemkool kan tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden. Bewaar het in een geperforeerde zak of wikkel het in een licht vochtige papieren handdoek.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Bloemkool kun je in een plastic zak in de koelkast maximaal vier dagen bewaren. U kunt bloemkool ook invriezen door hem eerst twee minuten in kokend water te blancheren en daarna over te doen in ijswater. In de vriezer is hij tot zes maanden houdbaar.
HunterHunter answered 2 jaar ago
De beste manier om bloemkool te bewaren is door hem in een vochtige papieren handdoek te wikkelen en hem in een plastic zak te doen. De papieren handdoek voorkomt dat de bloemkool uitdroogt en de plastic zak voorkomt dat hij bederft.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Bloemkool kan tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden. Om het te bewaren doet u het in een losjes gesloten plastic zak en bewaart u het in de koelkast. Houd bloemkool uit de buurt van ethyleen producerende vruchten zoals bananen, tomaten en avocado's, want die doen de bloemkool voortijdig bederven.
LeoLeo answered 2 jaar ago
U kunt bloemkool het beste in een papieren zak in de koelkast bewaren. Verpakken in plastic kan de bloemkool sneller doen bederven.
AliceAlice answered 1 jaar ago
U kunt bloemkool het beste in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat het droog is en doe het in een plastic zak of afgesloten bakje. Het is ongeveer 4 dagen houdbaar. Bloemkool kan ook ingevroren worden. Blancheer het 3 minuten in kokend water en doe het dan in een zak met ijswater. Nadat het is afgekoeld, doe je het in een afgesloten container of diepvrieszak en bewaar je het in de vriezer. Het is ongeveer 6 maanden houdbaar.