Zo kies je de beste barbecue

De ene barbecue is de andere niet. Er zijn verschillende modellen die ook ieder op een andere manier werken. Waar je voor kiest is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Er zijn ook mensen die verschillende barbecues hebben voor het buiten koken. De ene keer pakken ze de barbecue op houtskool, de andere keer de gasbarbecue of de schottelbraai. Soms ben je beperkt in je mogelijkheden en zijn niet alle opties een goed idee.

Barbecueën in de tuin

Als je de barbecue in de tuin aansteekt dan is dat doorgaans geen probleem. Misschien dat je buren het niet zo geweldig vinden, maar feit is dat je in een rijtjeswoning nu eenmaal wel eens overlast van elkaar hebt. Als je goed bent met je buren kun je ze natuurlijk ook uitnodigen, als ze mogen mee eten is er meestal ook geen probleem met de stankoverlast. Uiteraard kun je wel even naar het weer kijken. Als het hard waait en de rook dus gemakkelijk over de schutting dwarrelt is het misschien beter om het barbecueën even uit te stellen tot een andere dag. Let hoe dan ook goed op dat je je barbecue stabiel neerzet zodat hij tijdens het bakken niet kan omvallen. Zet hem ook zodanig dat je er altijd goed zicht op hebt en houd kleine kinderen uit de buurt. Bereid de materialen die je wilt gebruiken voor, bijvoorbeeld door ze alvast in de marinade te zetten de dag voordat je gaat barbecueën. En neem niet meteen alles mee naar buiten, zeker als het erg warm is. Vlees en vis dat eenmaal is opgewarmd in de zon moet je weggooien wegens het risico op bacteriën. Je kunt restanten wel even aanbraden op je barbecue zodat je ze de volgende dag nog kunt eten.

Wat ga je klaarmaken op je barbecue?

Een barbecue is voor heel veel meer geschikt dan het bekende werk dat iedereen wel beheerst. Je kunt er de lekkerste dingen op maken als je weet hoe je dat moet doen. Heerlijke spiesen met groente voor de vegan liefhebbers of lekkere visgerechten Dit vraagt wel wat extra vaardigheid. Voor sommige gerechten is een Green Egg of een Kamado barbecue soms beter geschikt dan de standaard barbecue. Ook in de Afrikaanse schottelbraai kun je heerlijke gerechten klaarmaken. Je kunt bij outdoorcookingexperiencecenter.nl inspiratie opdoen als je meer wilt kunnen met je barbecue dan alleen maar hamburgers en worstjes bakken.

Kun je barbecueën op je balkon?

Als je in een flat of appartement woont dan vinden je buren het meestal niet zo geslaagd als je op je balkon de barbecue aansteekt. Als je in hoogbouw woont heb je dus niet altijd iets aan een Weber bbq workshop. Maar je kunt soms wel gebruik maken van een gasbarbecue. Die geeft minder overlast. Kijk wel je huurcontract of het reglement van de Vereniging van Eigenaren er op na of het is toegestaan om op je balkon te barbecueën. Als dat niet mag dan is de kans groot dat er door medebewoners een klacht wordt ingediend. Dit kan je op een boete komen te staan.