Bekijk vragenCategory: ReceptenHoe kun je gember thee maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je gember thee maken?
4 Answers
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken heb je nodig: - 1 of 2 inch stuk verse gember, geschild en dun gesneden - Kokend water - Honing (optioneel) Doe de gember in een mok en bedek hem met kokend water. Laat 5-10 minuten trekken. Eventueel zoeten met honing. Warm opdrinken.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken heb je nodig: -Gemberwortel (vers of gedroogd) -Water -Honing (optioneel) -Theezakje (optioneel) Om de thee te maken, begin je met het schillen van de gemberwortel en snijd je hem in dunne plakjes. Als u verse gember gebruikt, kunt u deze ook raspen met een rasp. Breng het water aan de kook en voeg de plakjes gember toe. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen voordat u de gemberplakjes eruit zeeft en eventueel honing toevoegt. U kunt ook een theezakje ongeveer 5 minuten in het hete gemberwater laten trekken als u liever zwarte dan kruidenthee drinkt.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Om gemberthee te maken heb je nodig: - 1 centimeter verse gember, geschild en dun gesneden - 2 kopjes water - Honing of suiker, naar smaak (optioneel) Breng het water in een kleine pan aan de kook, voeg de gember toe en laat het 10-15 minuten sudderen. Zeef de gemberplakjes eruit en zoet desgewenst met honing of suiker.
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Gewoon gemberplakjes 10 minuten in water laten sudderen. Voeg honing naar smaak toe.