Bekijk vragenCategory: FruitHoe kun je appels stoven?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
Hoe kun je appels stoven?
7 Answers
GeorgeGeorge answered 3 maanden ago
Je kunt appels op een aantal manieren stoven, afhankelijk van je voorkeuren. Als u bijvoorbeeld een traditionele appeltaartvulling wilt, stooft u de appels met suiker en specerijen tot ze zacht zijn en verdikt u het mengsel met bloem of maïzena. Voor een eenvoudiger aanpak kun je de appels gewoon in water of appelcider laten sudderen tot ze zacht worden en dan suiker naar smaak toevoegen. Of, voor een meer hartig gerecht, zou je de appels kunnen stoven met uien, knoflook en kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gebruik gewoon je fantasie en experimenteer tot je een methode vindt die voor jou het beste werkt.
FloortjeFloortje answered 3 maanden ago
Er zijn veel manieren om appels te stoven. Eén manier is ze te ontdoen van klokhuis en ze dan in kleine stukjes te snijden. Doe een eetlepel boter of margarine in een steelpannetje en smelt het op laag vuur. Voeg de appels toe en roer tot ze bedekt zijn met de boter. Voeg 1/2 kopje water, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel kaneel en een snufje nootmuskaat toe. Dek de pan af en laat 10 minuten sudderen, of tot de appels zacht zijn. Serveer met ijs of slagroom.
ManouManou answered 3 maanden ago
De beste appels om te stoven zijn de zure appels, zoals Granny Smiths. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een grote pan op een matig vuur. Voeg de appels toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Roer suiker en kaneel naar smaak erdoor en kook nog een minuut. Serveer warm met slagroom of ijs.
OdetteOdette answered 3 maanden ago
Er zijn vele manieren om appels te stoven, maar de meest gebruikelijke methode is om ze te koken in een pan met slechts een klein beetje water. Zo worden de appels langzaam gaar en behouden ze hun vorm en textuur. Gestoofde appels worden vaak geserveerd als bijgerecht of als onderdeel van een dessert, zoals appelcrumble of taart. Om appels te stoven, gewoon: - Schil de appels en hak ze in kleine stukjes. - Doe de gehakte appels in een pan met een beetje water, net genoeg om de bodem van de pan te bedekken. - Kook op laag vuur tot de appels zacht zijn en hun vorm hebben verloren (dit duurt ongeveer 30 minuten).
CalebCaleb answered 2 maanden ago
gestoofde appels Ingrediënten: 1/2 kopje water 1/4 theelepel kaneel 3 eetlepels suiker 1 eetlepel maïzena 3 kopjes geschilde en gesneden appels Aanwijzingen 1. Breng in een grote pan water en kaneel aan de kook 2. Voeg suiker en maïzena toe; roer tot een gladde massa 3. Voeg appelschijfjes toe; kook 5 minuten of tot de appels licht gaar zijn, af en toe roeren 4. Serveer warm met ijs of slagroom, indien gewenst.
GeorgeGeorge answered 2 maanden ago
Appels stoven is gemakkelijk. Gewoon ontpitten en in kleine stukjes snijden. Doe een kleine hoeveelheid water of appelsap in een pan en laat de appels sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. U kunt ook suiker, kaneel of andere kruiden toevoegen om ze op smaak te brengen. Serveer de gestoofde appels warm of koud.
CarmenCarmen answered 2 maanden ago
Er zijn vele manieren om appels te stoven. Eén manier is om de appels te schillen en te ontpitten, en ze dan in kleine stukjes te snijden. Doe de appelstukjes in een pan met een beetje water, suiker, kaneel en nootmuskaat. Kook op laag vuur tot de appels zacht zijn. Een andere manier om appels te stoven is ze in de schil met een klein beetje water te koken tot ze zacht zijn. Verwijder dan de schillen en voeg suiker, kaneel en nootmuskaat toe.