Bekijk vragenCategory: GroentenHoe kun je andijvie invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoe kun je andijvie invriezen?
5 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om andijvie in te vriezen. Eén manier is om de andijvie twee minuten in kokend water te blancheren en daarna in ijswater te laten schrikken. Hierdoor blijven de kleur en de textuur van de andijvie behouden. Een andere manier is om de andijvie in stukken te snijden en in een diepvrieszakje te doen. U kunt de andijvie ook versnipperen of fijnhakken voordat u hem invriest, zodat u hem later gemakkelijker in recepten kunt gebruiken.
EliasElias answered 2 jaar ago
U kunt andijvie invriezen door het twee minuten in kokend water te blancheren en het vervolgens in een enkele laag op een bakplaat in te vriezen. Eenmaal bevroren kunt u de andijvie overbrengen in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Andijvie kan worden ingevroren door het eerst 2 minuten in kokend water te blancheren en vervolgens over te doen in ijswater. Na het afkoelen laat u het overtollige water weglopen en legt u de andijvie in een enkele laag op een bakplaat. Laat ongeveer 2 uur bevriezen en doe ze dan over in een hersluitbare zak of bak. In de vriezer is de andijvie tot 6 maanden houdbaar. Om te gebruiken, ontdooien bij kamertemperatuur en vervolgens afspoelen met koud water om eventuele ijskristallen te verwijderen.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Andijvie kan heel gemakkelijk worden ingevroren. Blancheer de andijvie ongeveer 2 minuten in kokend water en leg hem dan in een kom met ijswater. Na het afkoelen laat u het overtollige water weglopen en doet u de andijvie in een afgesloten zak of bak. In de vriezer is hij tot 6 maanden houdbaar.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Ja, dat kan. Andijvie kan zowel vers als gekookt ingevroren worden. Let er wel op dat de andijvie goed afgespoeld wordt en het overtollig vocht er verwijderd wordt voordat je het invriest, zodat je er later nog veel smaak aan beleeft.