Bekijk vragenCategory: OverigHoe bak je schapenvlees?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
Hoe bak je schapenvlees?
4 Answers
MilasMilas answered 3 maanden ago
Schapenvlees bak je op een gemiddelde tot hoge temperatuur. Breng het vlees aan met wat fijngehakte knoflook, wat zout en wat peper. Bak het vlees en zet dan de temperatuur lager. Kook het vlees vervolgens tot het mals is. U kunt er ook wat bouillon, citroensap of wijn aan toevoegen om de smaak van het vlees te verbeteren.
AdamAdam answered 3 maanden ago
Goh... dat heb ik nog nooit geprobeerd! Ik denk dat ik beginnen zou met het schapenvlees te kruiden met wat knoflook en kruiden. Daarna verwarm je wat olie in een pan en voeg je het schapenvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin. Dan kun je een lekker sausje maken en het schapenvlees erbij serveren!
AvatarNovan answered 3 maanden ago
Ik maak het meestal klaar door het in paprika en ui te bakken en het daarna in een pan te kruiden met tijm, koriander en knoflook. Daarna laat je het op laag vuur garen, met wat olijfolie eroverheen, tot het gaar en krokant is.
NielsNiels answered 3 maanden ago
Schapenvlees bakken begint met het marinaderen van het vlees. Meng olijfolie, rozemarijn, knoflook en peper met elkaar en laat het vlees minstens een uur marineren. Alvorens je begint met bakken moet je je oven voorverwarmen op 220°C. Verwarm wat olie in een diepe pan en bak het schapenvlees tot het aan beide kanten goudbruin is. Zet daarna de oven aan en laat het vlees verder gaar worden met een deksel over de pan. Bak het schapenvlees gedurende 1 uur. Voeg wat groenten toe en bak deze mee in de pan. Schapenvlees is goed gaar als het een temperatuur heeft van 75°C.