Zo richt je een keuken efficiënt én sfeervol in

Aan de ene kant wil je het servies en glaswerk op een zo efficiënt mogelijke wijze opbergen in de keukenkasten. Aan de andere kant moet de keuken uitnodigen om er te werken aan de bereiding van een smaakvolle lunch of het diner voor je gasten. Een stijlvol interieur draagt hieraan bij! In veel woningen grenst de keuken daarbij direct aan een woon- of bijvoorbeeld eetkamer. Een te groot contrast tussen de sfeervol, gezellig ingerichte woonkamer en het minder verfijnde interieur van de keuken kan een woning rommelig laten ogen. Dit wil je voorkomen. Hoe vind je hier de juiste balans in? In dit artikel zet een kok de verschillende opties op een rijtje. 

Gebruik van potten met ingrediënten in de keuken 
Een van de mogelijkheden om het interieur in de keuken te verbeteren is het gebruik van glazen weckpotten. Vul deze potten met ingrediënten als macaroni, penne of bijvoorbeeld koffie bonen en zet ze in de vensterbank van de keuken of op het aanrechtblad. Zo creëer je simpele accessoires, die de keuken aankleden en daarbij bijzonder praktisch zijn. Vergeet de weckpotten niet tijdig aan te vullen, wanneer de ingrediënten op beginnen te raken. Een lege glazen pot staat vaak minder fraai. 

Voorzie de keuken van potjes met kruidenplanten
Niet alleen het gebruik van weckpotten met verschillende pastasoorten en bijvoorbeeld koffiebonen is het overwegen waard. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om de keuken van kleine bloempotten met kruidenplantjes te voorzien. Niets is smaakvoller dan verse bieslook, peterselie of bijvoorbeeld basilicum. Wanneer je deze plantjes regelmatig een paar druppels water geeft gaan ze lang mee en zullen er steeds weer nieuwe bladeren aan de plantjes groeien. Niet alleen smaakvol en leuk binnen je interieur; ook nog eens hartstikke duurzaam! 

Betrek de woonkamer bij de keuken met een buffetkast 
Een derde optie is het gebruik van een fraaie, authentieke buffetkast. Door de buffetkast op de grens tussen de keuken en de woon- of eetkamer te plaatsen, kun je beide ruimtes met elkaar verbinden. De buffetkast vul je met het nieuw aangeschafte servies en bijvoorbeeld de wijnglazen. Het nodigt uit tot een gezellige avond, wanneer mensen je woning binnenkomen. 

Tip: kies bij de aankoop van een buffetkast voor een houten model. Hout valt als materiaalsoort eenvoudig te combineren met een landelijk, modern en bijvoorbeeld industrieel interieur. Daarbij heeft het hout van nature een hele warme, gezellige uitstraling.