Bekijk vragenCategory: FruitZijn abrikozen bloeddrukverlagend?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Zijn abrikozen bloeddrukverlagend?
3 Answers
JackJack answered 2 jaar ago
Ja, abrikozen zijn een goede bron van kalium, waarvan bekend is dat het de bloeddruk helpt reguleren. Een middelgrote abrikoos bevat ongeveer 160 mg kalium, terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen 4.700 mg is. Kalium helpt ook de vochtbalans in het lichaam in stand te houden en kan spierkrampen helpen voorkomen.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Ja, abrikozen helpen de bloeddruk te verlagen omdat ze een goede bron van kalium zijn. Kalium helpt de bloeddruk te reguleren door de effecten van natrium tegen te gaan. Abrikozen bevatten ook magnesium, waarvan is aangetoond dat het de bloeddruk ook helpt verlagen. Abrikozen in uw dieet opnemen kan dus een goede manier zijn om uw bloeddruk binnen een gezond bereik te houden.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Ja, abrikozen zijn een goede bron van kalium, waarvan is aangetoond dat het helpt de bloeddruk te verlagen. Uit een onderzoek bleek zelfs dat een verhoging van de kaliuminname met slechts 1.600 mg per dag (de hoeveelheid in ongeveer twee abrikozen) gepaard ging met een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk. Andere bronnen van kalium zijn bananen, zoete aardappelen en spinazie.