Bekijk vragenCategory: Groentenwelke zuurkool voor stamppot gebruiken?
Avatargast Staff asked 8 maanden ago
welke zuurkool voor stamppot gebruiken?
5 Answers
NielsNiels answered 8 maanden ago
Er zijn een paar verschillende manieren om deze vraag te beantwoorden, afhankelijk van het soort stoofpot dat u maakt. Maak je een stoofpotje van rundvlees of lamsvlees, dan wil je zuurkool gebruiken die gefermenteerd is met jeneverbessen. Als je een varkens- of kipstoofpot maakt, dan wil je zuurkool gebruiken die gefermenteerd is met karwijzaad. Hoe dan ook, het is beter om rauwe zuurkool te kopen dan de voorverpakte soort, omdat de voorverpakte soort meestal toegevoegde suiker en andere ongezonde ingredi├źnten bevat.
CarmenCarmen answered 8 maanden ago
Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag, want het hangt af van uw persoonlijke smaakvoorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan de sterke smaak van zuurkool gemaakt van witte kool, terwijl anderen de voorkeur geven aan de mildere smaak van zuurkool gemaakt van rode kool. Experimenteer met verschillende merken en soorten zuurkool tot u er een vindt die u het lekkerst vindt.
LoekLoek answered 6 maanden ago
Als u in de winkel gekochte zuurkool gebruikt, is elk type goed. Als u echter uw eigen zuurkool maakt, raad ik u aan een zuurkool van witte kool te gebruiken. De reden hiervoor is dat de groene kool die in de meeste in de winkel gekochte zuurkool wordt gebruikt, veel zwavel bevat, waardoor de stamppot een sterke smaak kan krijgen.
DaphneDaphne answered 6 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen geven de voorkeur aan zuurkool gemaakt van witte kool, terwijl anderen de voorkeur geven aan zuurkool gemaakt van rode kool. Het komt echt neer op persoonlijke voorkeur.
JuliaJulia answered 6 maanden ago
Voor stamppot kunt u misschien een zuurkool gebruiken die iets zuurder is dan de soort die u als bijgerecht zou eten. Zo krijgt uw stoofpot meer smaak. Zoek zuurkool met het etiket "zuur" of "kraut" op het etiket, en vermijd zuurkool met het etiket "gezoet" of "fruitig".