Bekijk vragenCategory: Groentenwelke wijn past bij rode kool?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
welke wijn past bij rode kool?
5 Answers
IvanIvan answered 2 jaar ago
het koppelen van wijn met rode kool kan lastig zijn omdat er zoveel verschillende manieren zijn om het gerecht te bereiden. Als je rode kool roostert of grilt, dan past een robuuste en volle rode wijn als een cabernet sauvignon of shiraz er goed bij. Als je rode kool smoort of stooft, dan is een lichtere rode wijn zoals een pinot noir een betere optie. Als je rode kool rauw in een salade serveert, kun je een witte wijn als een riesling of sauvignon blanc overwegen.
IanIan answered 2 jaar ago
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio zou een goede keuze zijn bij rode kool.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende wijnen die bij rode kool passen. Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zou een goede optie zijn. Net als een rosé of een Pinot Noir. Als u op zoek bent naar iets stevigers, kunt u een Cabernet Sauvignon of een Zinfandel proberen. Eigenlijk zou elk type rode wijn goed passen bij rode kool.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Een droge Riesling of Sauvignon Blanc past goed bij rode kool. Zoals bij alle wijn-spijs combinaties is het belangrijk rekening te houden met de smaken van zowel het gerecht als de wijn. Rode kool heeft een licht zoetzure smaak die goed past bij een fruitige witte wijn met goede zuren. De Riesling zal zoetigheid toevoegen om het zuur van de kool te compenseren, terwijl de Sauvignon Blanc kruiden en grasachtige tonen zal toevoegen die de aardsheid van de kool zullen aanvullen.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende mogelijkheden om wijn te combineren met rode kool. Een Cabernet Sauvignon of Merlot zou een goede keuze zijn, omdat die een fruitige smaak hebben die de zoetheid van de rode kool aanvult. Voor iets minder zoet, kies voor een Pinot Noir of Zinfandel. Deze wijnen hebben meer aardse smaken die goed samengaan met de hartige tonen in rode kool.