Bekijk vragenCategory: VisWelke wijn kun je bij zalmsalade gebruiken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke wijn kun je bij zalmsalade gebruiken?
4 Answers
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Je hebt een wijn nodig die een goede zuurgraad heeft om de rijkdom van de zalm in evenwicht te brengen, maar ook een die wat body heeft zodat hij de andere ingrediënten in de salade kan verdragen. Een witte Bourgogne of Chablis zou perfect zijn. Als je op zoek bent naar iets goedkopers, zou een Californische Chardonnay van goede kwaliteit ook goed werken.
RosaRosa answered 2 jaar ago
De beste wijn om te combineren met zalmsalade is een lichte, fruitige witte wijn. Een Pinot Gris of Sauvignon Blanc zou perfect zijn. Kies liever geen rode wijn, want de zuren zullen botsen met de vis en de salade onevenwichtig laten smaken. Als je moeite hebt om de juiste wijn te vinden, vraag dan je plaatselijke wijnwinkel om een aanbeveling.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Bij het combineren van wijn met zalm wil je een complimenterende wijn vinden die de smaken van de vis naar voren brengt. Een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc is een goede optie, evenals roséwijnen. Rode wijnen kunnen ook worden gecombineerd met zalm, maar moeten lichter van body en fruitsmaak zijn. Probeer eens een Beaujolais Nouveau of Valpolicella Ripasso.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past goed bij zalmsalade.