Bekijk vragenCategory: VisWelke wijn kun je bij schaaldieren serveren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Welke wijn kun je bij schaaldieren serveren?
3 Answers
KateKate answered 1 jaar ago
wijnen die goed bij schelpdieren passen zijn: chardonnay, pinot gris, sancerre en muscadet. Al deze wijnen hebben een hoog zuurgehalte dat de rijkdom van de schelpdieren helpt te doorbreken. Ze hebben ook lichte fruitsmaken die de smaken van de zeevruchten aanvullen en niet beconcurreren.
BramBram answered 1 jaar ago
De algemene vuistregel voor het combineren van wijn is dat bij gerechten met rode saus rode wijn past, bij witte sauzen witte wijn, en bij gerechten met lichte sauzen geen van beide. Wat schelpdieren betreft, zou een Pinot Noir een goede optie zijn, omdat die een fruitige smaak heeft die de delicate smaak van schelpdieren niet overheerst en toch wat body heeft om de saus te verdragen.
NovaNova answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten wijn die bij schelpdieren passen. Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, zou een goede optie zijn. U kunt ook een lichte rode wijn serveren, zoals Merlot of Beaujolais Nouveau. Vermijd wijnen met veel eikenhout, want de smaken van het eikenhout botsen met de delicate smaken van de schelpdieren.