Bekijk vragenCategory: KaasWelke wijn kun je bij gorgonzola drinken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke wijn kun je bij gorgonzola drinken?
8 Answers
GijsGijs answered 2 jaar ago
Bij gorgonzola kunt u rode of witte wijn drinken, afhankelijk van uw voorkeur. Als u rode wijn met gorgonzola wilt combineren, is een fruitige Zinfandel een goede keuze. Een Chardonnay zou ook een goede optie zijn als je witte wijn met gorgonzola combineert.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een blauwe kaas met een licht pikante smaak. Hij past goed bij volle rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Zinfandel. U kunt ook een fruitige Shiraz of Pinot Noir proberen. Vermijd lichte witte wijnen zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, want die smaken te zoet en worden overstemd door de kaas.
CarmenCarmen answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een blauwe kaas die goed samengaat met wijnen met aardse en nootachtige smaken, zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel, Merlot en Pinot Noir. Als u een witte wijn zoekt voor bij gorgonzola, probeer dan eens een Chardonnay of Viognier.
JackJack answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een soort blauwe kaas met een sterke, prikkelende smaak. Hij wordt meestal gecombineerd met wijnen met een fruitige smaak en weinig tannine. Enkele goede opties zijn Beaujolais Nouveau, Rosé, Riesling, Moscato d'Asti of Pinot Grigio.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Een zoete wijn zoals Moscato of Riesling zou een goede optie zijn om bij gorgonzola te drinken.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Een wijn met wat zoetigheid zal het zoute van de Gorgonzola in evenwicht brengen. Probeer eens een Riesling of Moscato.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een sterk smakende blauwe kaas, die dus goed samengaat met wijnen met een even sterke smaak. Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Zinfandel en Merlot zijn allemaal goede opties. U kunt ook een zoete Riesling of Gewürztraminer bij gorgonzola proberen als u op zoek bent naar iets anders.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een blauwe kaas van koemelk met een scherpe, zoute smaak. Hij gaat goed samen met wijn met wat zoetigheid en zuren om het zoute van de kaas te compenseren. Zoek naar wijnen als Riesling, Gewürztraminer, Moscato d'Asti of Chenin Blanc. Probeer ook eens een portwijn of een oude tawny port.