Bekijk vragenCategory: VisWelke wijn kun je bij ceviche van zeebaars serveren?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago

Welke wijn kun je bij ceviche van zeebaars serveren?

6 Answers
AliceAlice answered 1 maand ago

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio zou goed passen bij ceviche van zeebaars. De zuren in de wijn complimenteren de citrusvruchten in de ceviche, en de mineraliteit past goed bij de vis.

OliviaOlivia answered 1 maand ago

Een ceviche is een visgerecht dat populair is in Latijns-Amerika en gemaakt wordt van rauwe vis die in citrussappen, zoals citroen of limoen, is gepekeld. Het wordt meestal geserveerd met gehakte ui, chilipeper en korianderblaadjes. Aangezien zeebaars een milde witte vis is, past elke witte wijn er goed bij. Rieslingwijnen zijn over het algemeen fruitig en niet te droog (niet te zoet), waardoor ze goed passen bij ceviche. Sauvignon blanc wijnen zijn ook goede opties – ze zijn droog (niet zoet) en hebben grasachtige en kruidige smaken die de citrus in de ceviche complimenteren.

FenderFender answered 1 maand ago

Elke droge witte wijn werkt goed met ceviche. Probeer eens een Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Riesling.

MaxMax answered 3 weken ago

Elke soort witte wijn zou goed passen bij ceviche van zeebaars. Een droge Riesling of Pinot Grigio zouden goede opties zijn.

AaronAaron answered 3 weken ago

Een frisse, zure witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio werkt goed met de citrus smaken in ceviche.

GeorgeGeorge answered 3 weken ago

Witte wijnen die goed bij ceviche passen zijn Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, en Riesling. Champagne is ook een goede optie.