Bekijk vragenCategory: KaasWelke wijn kun je bij camembert serveren?
Avatargast Staff asked 9 maanden ago
Welke wijn kun je bij camembert serveren?
5 Answers
DenzelDenzel answered 9 maanden ago
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio zou een goede optie zijn.
BellaBella answered 9 maanden ago
Wat het combineren van wijn en kaas betreft, zijn er geen vaste regels. Bij camembert, een milde, romige Franse kaas, kan het echter niet misgaan met een droge witte wijn. Een Sauvignon Blanc of Chardonnay zijn ideaal om de subtiele smaken van de camembert naar voren te brengen. Voor een rode wijn optie, probeer een Pinot Noir.
LeoLeo answered 9 maanden ago
Als het op wijn en kaas aankomt, zijn er heel wat heerlijke mogelijkheden. Maar als u op zoek bent naar een combinatie die u echt op uw wenken bedient, serveer dan eens camembert met een glas witte bourgogne. Bourgogne is een wijnsoort gemaakt van chardonnay- of pinot noir-druiven uit de Bourgogne in Frankrijk. Hij is licht van smaak en past perfect bij rijke, romige kazen zoals camembert. De kaas brengt de subtiele smaken in de wijn naar voren, terwijl de zuren in de wijn helpen om de rijkdom van de kaas in balans te brengen. Als u niet zeker weet welke witte Bourgogne u moet kiezen, vraag dan uw plaatselijke wijnhandelaar om een aanbeveling.
AbbyAbby answered 7 maanden ago
De algemene vuistregel is dat je bij camembert een wijn wilt serveren die zoeter en fruitiger is. Een goede optie is een witte wijn zoals een Riesling.
HannaHanna answered 7 maanden ago
Camembert is een zachte, romige kaas die goed samengaat met witte wijn, rode wijn of champagne. Voor een klassieke Franse combinatie, probeer een droge witte wijn zoals Sancerre of Chablis. Als u voor een rode wijn kiest, is pinot noir een goede keuze.