De meeste mensen denken bij steenvruchten gewoon aan vruchten met pitjes, maar er is eigenlijk een meer technische definitie. Een steenvrucht is elke vrucht met één grote pit in het midden, omgeven door vlezig vruchtvlees. Hieronder vallen vruchten als abrikozen, kersen, nectarines, perziken, pruimen en aardbeien (ja, aardbeien vallen technisch gezien onder steenvruchten!) Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan het eten van steenvruchten. Deze vruchten zijn een goede bron van vitaminen en mineralen zoals vitamine C en kalium. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen een aantal chronische ziekten zoals hart-en vaatziekten en kanker.
Steenvruchten zijn vruchten met een harde pit in het midden. Enkele veel voorkomende soorten steenvruchten zijn kersen, pruimen, abrikozen en perziken.
Steenvruchten zijn vruchten waarvan de zaden in een harde pit zitten. Voorbeelden van steenvruchten zijn perziken, nectarines, abrikozen, pruimen en kersen.