Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke voedingswaren blijven lang goed?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke voedingswaren blijven lang goed?
5 Answers
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Sommige voedingsmiddelen die lang goed blijven zijn droge pasta, rijst, quinoa, haver en cornflakes. Deze producten hebben allemaal een laag vochtgehalte en bederven niet snel. Een andere optie is het invriezen van voedsel waarvan u weet dat het niet snel bederft, zoals fruit en groenten. Volg wel de juiste invriesinstructies voor de beste resultaten.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Voedingsmiddelen die lang houdbaar zijn, hebben meestal een laag vochtgehalte en een lage pH-waarde. Gedroogde pasta, rijst, granen en bonen hebben bijvoorbeeld allemaal een laag vochtgehalte en een hoge pH, wat de groei van bacteriën en schimmels helpt voorkomen. Ingeblikt voedsel heeft ook een hoge pH en een hoog vochtgehalte, waardoor het een uitstekend voedingsmiddel is om langdurig te bewaren.
JackJack answered 1 jaar ago
Enkele levensmiddelen die lang houdbaar zijn, zijn conserven, dozen en verzegelde artikelen. Conserven zijn een goede optie omdat ze lang houdbaar zijn en ook betaalbaar. Goederen in dozen zijn ook een goede optie omdat ze lang houdbaar zijn en meestal ook betaalbaar. Verzegelde artikelen zijn een andere goede optie omdat ze lang houdbaar zijn en vaak heel betaalbaar.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Er zijn een paar voedingsmiddelen die lang houdbaar zijn als ze goed worden bewaard. Gedroogde bonen, rijst en pasta zijn allemaal maanden houdbaar als ze in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats worden bewaard. Conserven kunnen ook maanden of zelfs jaren meegaan, zolang ze niet worden geopend. Vers fruit en groenten zijn in de koelkast slechts enkele dagen of weken houdbaar, maar ingevroren zijn ze tot twee maanden houdbaar. Harde kazen en jerky zijn beide vele weken houdbaar op een koele, droge plaats.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Voedingsmiddelen die lang houdbaar zijn, zijn meestal gedroogd of ingeblikt. Ingeblikt voedsel is langer houdbaar dan gedroogd voedsel, omdat het is afgesloten in een luchtdichte verpakking en daardoor beschermd is tegen bacteriën en vocht. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle conserven gelijk zijn: sommige bevatten schadelijke chemicaliën die kanker kunnen veroorzaken. Als u voedsel in blik kiest, lees dan het etiket en koop alleen voedsel dat als "biologisch" of "BPA-vrij" wordt aangeduid Gedroogd voedsel is daarentegen langer houdbaar omdat er geen vocht is waarin bacteriën kunnen groeien.