Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke voedingswaarde zit er in komkommer?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke voedingswaarde zit er in komkommer?
5 Answers
KateKate answered 2 jaar ago
Komkommers zijn een verfrissend en voedzaam voedingsmiddel dat op verschillende manieren kan worden genuttigd. Verse komkommers zijn een uitstekende bron van hydratatie, omdat ze voor 96% uit water bestaan. Ze bevatten ook belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, magnesium en kalium Komkommers kunnen op een aantal verschillende manieren worden gegeten. Ze kunnen vers worden gegeten, ingemaakt, of in verschillende recepten worden gebruikt. Als ze vers worden gegeten, kunnen komkommers zo worden gegeten of in salades en andere gerechten worden gebruikt.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Komkommers zijn laag in calorieën, maar bevatten veel water en voedingsvezels. Een kop komkommerschijfjes (102 gram) bevat slechts 16 calorieën, maar levert aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, vitamine K, en kalium (1) Komkommers bestaan voor 96% uit water, waardoor ze een uitstekend hydraterend voedsel zijn (2). Naast het feit dat komkommers hydrateren, kan het watergehalte in komkommers ook gewichtsverlies bevorderen door te helpen de calorie-inname en het leptinegehalte te verminderen, terwijl het gevoel van volheid toeneemt (3, 4) Het vezelgehalte van komkommer helpt ons regelmatig te blijven door de stoelgang te bevorderen en constipatie te voorkomen (5).
EliasElias answered 2 jaar ago
Komkommers zijn een goede bron van vitamine C en kalium. Ze bevatten ook wat magnesium, fosfor en silicium.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Komkommers bevatten weinig calorieën en veel water. Ze bevatten ook vitamine K, vitamine C en B-vitaminen. Bovendien bevatten ze mineralen als kalium, magnesium en mangaan. Tenslotte bevatten komkommers antioxidanten die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.
ManouManou answered 2 jaar ago
Komkommers zijn een goede bron van vitamine K, vitamine C en molybdeen. Ze zijn ook een matige bron van voedingsvezels, vitamine B6, kalium en mangaan. Bovendien bevatten komkommers unieke fytonutriënten zoals luteïne en zeaxanthine, die goed zijn voor de gezondheid van de ogen.