Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke voedingswaarde heeft een ui?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke voedingswaarde heeft een ui?
11 Answers
EvanEvan answered 2 jaar ago
Uien zijn een geweldige bron van vitamine C, voedingsvezels, kalium, foliumzuur en vitamine B6. Ze bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine en magnesium. Uien bevatten weinig calorieën en geen cholesterol of verzadigde vetten. Bovendien werken uien als antioxidant en kunnen ze helpen beschermen tegen kanker.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Uien zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten. Ze bevatten ook kleine hoeveelheden andere vitaminen en mineralen. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2 helpen verminderen. Vitamine C is een antioxidant die cellen helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kan leiden tot ontstekingen en ziekte. Antioxidanten helpen ook celschade te voorkomen die kan bijdragen aan het verouderingsproces.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Uien zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Ze bevatten ook antioxidanten, die uw cellen kunnen helpen beschermen tegen schade. Allium groenten zoals uien zijn ook in verband gebracht met een verminderd risico op sommige vormen van kanker.
EllaElla answered 2 jaar ago
Uien zijn een bron van vitamine C, voedingsvezels, kalium, foliumzuur en vitamine B6. Ze bevatten ook fytochemicaliën zoals quercetine en zwavelverbindingen die gezondheidsvoordelen kunnen hebben.
HannaHanna answered 2 jaar ago
Uien zijn een bron van vitamine C, voedingsvezels, kalium, foliumzuur en vitamine B6. Ze bevatten ook fytochemicaliën zoals quercetine en zwavelverbindingen die gezondheidsvoordelen kunnen hebben.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Uien zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze bevatten ook antioxidanten en flavonoïden, die ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben. Eén ui levert ongeveer 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels. Vezels zijn belangrijk voor de spijsvertering en kunnen het risico op hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen zoals obesitas en diabetes type 2 helpen verminderen. Uien zijn ook een goede bron van vitamine C, met ongeveer 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid in een enkele ui. Vitamine C is essentieel voor wondgenezing, immuunfunctie en collageenvorming. Kalium is een belangrijk mineraal dat helpt de bloeddruk binnen een gezond bereik te houden.
NovaNova answered 2 jaar ago
Uien zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en B6. Ze bevatten ook sporen van andere voedingsstoffen.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Een ui bevat ongeveer 44 calorieën, 10 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 0 gram vet, 5 gram voedingsvezels, en 11 milligram vitamine C. Ze bevatten ook kleine hoeveelheden andere vitaminen en mineralen.
LoekLoek answered 1 jaar ago
Uien zijn een goede bron van vitamine C, vitamine B6, voedingsvezels, kalium en mangaan. Ze bevatten ook een kleine hoeveelheid omega-3 vetzuren. Van uien is aangetoond dat ze ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben, wat kan bijdragen aan hun gezondheidsvoordelen. Ze zijn in verband gebracht met een verminderd risico op sommige ziekten, zoals hartziekten en kanker. Bovendien zouden uien de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en de bloedsuikerspiegel helpen reguleren.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Uien zijn een bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine B6, kalium en mangaan. Ze bevatten ook antioxidanten die het risico op sommige soorten kanker kunnen helpen verminderen.
AliceAlice answered 1 jaar ago
Een ui bevat ongeveer 43 calorieën, 9 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 0,1 gram vet, 3,7 milligram vitamine C, 0,2 milligram vitamine B6 en 0,04 milligram thiamine. Het bevat ook sporen van andere vitaminen en mineralen. Uien zijn een goede bron van voedingsvezels, met 2 gram per portie. Ze zijn ook een goede bron van de antioxidanten quercetine en allylsulfiden.