Bekijk vragenCategory: VisWelke vis kun je stomen?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Welke vis kun je stomen?
3 Answers
HunterHunter answered 1 jaar ago
Er zijn veel soorten vis die gestoomd kunnen worden. Bijvoorbeeld zalm, tilapia, meerval en kabeljauw doen het allemaal goed. U kunt een stoommandje gebruiken of een stoommethode direct in de pan. Om vis te stomen met een stoommandje vult u eerst de pan met voldoende water om tot net onder de bodem van het mandje te komen. Leg de vis in het mandje, dek af met een deksel en verwarm tot het kookt. Zet het vuur laag en kook de vis in 5-10 minuten gaar. Om de vis direct in de pan te stomen, plaatst u een onderzetter of metalen rek op de bodem van de pan en voegt u 1 kopje water toe.
AdamAdam answered 1 jaar ago
Elke soort vis kan gestoomd worden. U hoeft de vis alleen maar in een bamboe steamer of in een stoommandje boven kokend water te leggen. De vis kookt dan in zijn eigen sappen en wordt vochtig en mals.
JackJack answered 1 jaar ago
Er zijn vele soorten vis die gestoomd kunnen worden. Enkele populaire soorten zijn zalm, forel, tilapia en meerval. Om vis te stomen heb je een pan met een deksel en wat water nodig. Het water moet koken voordat u de vis toevoegt. Leg de vis in de pan en dek af met het deksel. Laat 3-5 minuten koken of tot de vis gaar is. Je kunt testen of hij gaar is door erin te snijden en te kijken of er geen roze vlees meer over is.