Bekijk vragenCategory: Groentenwelke tomaten zijn het gezondst?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
welke tomaten zijn het gezondst?
7 Answers
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Er is niet één "gezondste" tomatensoort. Sommige tomaten zijn echter wel gezonder dan andere. Het lycopeen in tomaten is bijvoorbeeld een krachtige antioxidant die uw lichaam kan helpen beschermen tegen kanker en andere ziekten.
ManouManou answered 2 jaar ago
De gezondste tomaten vind je meestal op de boerenmarkt. Heirloom tomaten zijn een goede optie, omdat de kans kleiner is dat ze genetisch gemodificeerd zijn dan de meeste tomaten uit de supermarkt. Tomaten zijn gezond omdat ze een goede bron zijn van vitamine A en C, en ze bevatten ook lycopeen, een krachtige antioxidant die kan helpen beschermen tegen kanker.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de gezondheidsvoordelen van verschillende soorten tomaten variëren, afhankelijk van de specifieke variëteit. Uit sommige onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat paarse tomaten veel antioxidanten bevatten en kunnen helpen beschermen tegen kanker en hartziekten, terwijl gele en oranje tomaten rijk zijn aan carotenoïden die in verband worden gebracht met een verminderd risico op sommige vormen van kanker. Andere studies hebben echter aangetoond dat rode tomaten het meest gunstig zijn voor de gezondheid vanwege hun hoge gehalte aan lycopeen, een krachtige antioxidant.
EllaElla answered 2 jaar ago
De gezondste tomaten zijn die met de meeste antioxidanten. Enkele van de meest antioxidantrijke tomaten zijn rode, paarse of zwarte. Maar elk type tomaat is een goede bron van antioxidanten en andere voedingsstoffen, dus je kunt er het beste van genieten op de manier die jij het lekkerst vindt.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar de gezondste zijn meestal de donkere soorten, zoals zwarte cherrytomaten of zwarte krimtomaten. Deze tomaten bevatten veel antioxidanten en andere voedingsstoffen die de gezondheid ten goede komen. Tomaten zijn een goede bron van vitamine C, kalium en lycopeen. Lycopeen is een krachtige antioxidant die uw cellen kan helpen beschermen tegen schade en uw risico op kanker kan helpen verminderen. Tomaten bevatten ook kleine hoeveelheden van andere nuttige voedingsstoffen, zoals vitamine A en magnesium.
LoekLoek answered 1 jaar ago
De gezondste tomaten zijn die met de meeste voedingsstoffen en de laagste glycemische index. De beste manier om de nutriëntendichtheid van een tomaat te bepalen is te kijken naar de ORAC-waarde (hoe hoger de ORAC-waarde, hoe meer nutriënten een tomaat bevat). De tomaten met de laagste glycemische index zijn die welke het minst bewerkt zijn en het hoogste watergehalte hebben.
NovaNova answered 1 jaar ago
De gezondste tomaten zijn de heirlooms. Heirloom tomaten zijn anders dan de supermarkt tomaten die je gewend bent te zien. Heirloom tomaten zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Ze zijn meestal kleiner dan de supermarktvariant en hebben een intensere smaak. Heirloom tomaten zijn gezonder omdat ze meer voedingsstoffen en antioxidanten bevatten dan de supermarktvariant. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen celschade veroorzaken die leidt tot ziekten zoals kanker. Heirloom tomaten bevatten ook meer lycopeen dan gewone tomaten. Lycopeen is een voedingsstof die het risico op kanker zou verminderen.