Bekijk vragenCategory: Groentenwelke tomaten voor pastasaus gebruiken?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

welke tomaten voor pastasaus gebruiken?

3 Answers
FloortjeFloortje answered 1 maand ago

Voor de beste pastasaus gebruikt u verse tomaten die gerijpt zijn aan de tros. Als je geen verse tomaten kunt vinden, kies dan voor een tomatenproduct in blik van hoge kwaliteit. Gebruik geen tomaten uit een potje of tomatenconcentraat, want die zijn vaak te zuur en hebben een metaalachtige smaak.

OdetteOdette answered 4 weken ago

Voor het beste resultaat, gebruik een Roma tomaat. Die zijn vlezig en bevatten minder water dan andere tomatensoorten, dus zijn ze ideaal voor pastasaus. San Marzano tomaten zijn ook een goede keuze, omdat ze compacter zijn en iets zoeter smaken dan andere soorten tomaten.

JaysonJayson answered 4 weken ago

Bij de keuze van tomaten voor pastasaus moet met een paar dingen rekening worden gehouden. De belangrijkste factor is de zoetheid van de tomaat. Je wilt een tomaat die zoet en smaakvol is, dus zoek een vari√ęteit aan heirloomtomaten of lokale, verse tomaten van de boerenmarkt. Een ander punt van overweging is de zuurgraad van de tomaat. Voor pastasaus wil je een tomaat die niet te zuur is, zodat hij de smaak van de pasta niet overheerst. Zoek naar een soort met een lage zuurgraad, zoals San Marzano-tomaten. Tot slot wilt u een tomaat kiezen met een goede textuur voor de saus.