Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke soorten tofu zijn er?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke soorten tofu zijn er?
4 Answers
FreekFreek answered 2 jaar ago
 Er zijn veel verschillende soorten tofu, maar over het algemeen vallen ze in twee categorieën uiteen: zijden tofu en stevige tofu. Zachte tofu is een zachtere, custardachtige tofu die meestal wordt gebruikt in desserts of als vervanger van eieren in veganistische recepten. Stevige tofu daarentegen is compacter en kan in blokjes of blokjes worden gesneden voor gerechten als roerbakgerechten of roerei.   Er zijn ook speciale tofusoorten, zoals gebakken tofu, gerookte tofu en tofu met zwarte bonen, die je in de meeste Aziatische kruidenierswinkels kunt vinden. En als je echt avontuurlijk bent, kun je zelfs je eigen tofu maken door sojamelk te combineren met calciumsulfaat (een stollingsmiddel).
GigiGigi answered 2 jaar ago
    Er zijn verschillende soorten tofu, elk met een andere textuur en smaak.   Zachte tofu is de zachtste soort tofu en heeft een vla-achtige consistentie. Het is perfect voor gerechten waar je een zachte textuur wilt, zoals in soepen of sauzen.   Stevige tofu is compacter dan zijden tofu en heeft een kauwachtige textuur. Het is goed voor roerbakgerechten en andere gerechten waarin je iets wilt dat goed tegen de kookweer kan.   Extra stevige tofu is de stevigste soort tofu en heeft een zeer dichte, bijna vlezige textuur. Het is ideaal om te grillen of te bakken.
BramBram answered 2 jaar ago
Er zijn vier hoofdsoorten tofu: stevig, extra stevig, zacht en zijden. Elke soort heeft een andere textuur en is het meest geschikt voor verschillende gerechten Stevige tofu heeft een dichte, vlezige textuur en is goed te gebruiken in roerbakgerechten en andere gerechten waarin het in stukjes of blokjes wordt gesneden. Extra stevige tofu is nog compacter en steviger, waardoor het ideaal is om te grillen of te roosteren. Zachte tofu heeft een delicate textuur die goed werkt in soepen of als vervanger van ricotta kaas. Zachte tofu is heel zacht en smeuïg, waardoor het perfect is voor puree of sauzen.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Er zijn drie soorten tofu: vers, stevig en extra stevig. Verse tofu is de meest delicate soort en heeft een zachte textuur. Het wordt meestal verkocht in verzegelde verpakkingen en moet in de koelkast bewaard worden. Stevige tofu heeft een stevigere textuur dan verse tofu en hoeft niet in de koelkast te worden bewaard. Het is het beste om te grillen, te bakken of te marineren. Extra stevige tofu is de meest dichte soort tofu en behoudt zijn vorm het best. Het is perfect om in blokjes te snijden en toe te voegen aan roerbakgerechten of om veganistische kazen van te maken.