Bekijk vragenCategory: Groentenwelke soorten selderij zijn er?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
welke soorten selderij zijn er?
6 Answers
RachelRachel answered 2 jaar ago
Het woord "selderij" kan naar een paar verschillende dingen verwijzen. Meestal verwijst het naar de eetbare groente die vaak in salades en andere gerechten wordt gebruikt. Selderij behoort tot de familie der Apiaceae, waartoe onder meer ook wortelen, peterselie, venkel en dille behoren. Er zijn drie belangrijke soorten selderij die voor consumptie worden geteeld: neus-aan-staart selderij, Pascal selderij, en bladselderij. Neus-tot-staart selderij is de meest voorkomende soort selderij die in de Verenigde Staten wordt geconsumeerd. Het heeft lange stengels met bladeren aan de top.
BramBram answered 2 jaar ago
Er zijn drie soorten selderij: Pascal selderij, blad selderij, en stengel selderij. Pascal selderij is de meest voorkomende soort selderij. Het heeft een witte stengel en groene bladeren. Bladselderij is een variëteit van Pascal-selderij die langere, smallere bladeren heeft. Stengel selderij is een soort van Pascal selderij die een dikkere stengel heeft.
KeesKees answered 2 jaar ago
Er zijn drie verschillende soorten selderij: wilde selderij, Italiaanse selderij en Pascal selderij. Wilde selderij is het meest basale type selderij. Het heeft een dunne steel en kleine bladeren. Italiaanse selderij is een smaakvollere variëteit met een dikkere stengel en grotere bladeren. Pascal selderij is de meest voorkomende selderijsoort in de Verenigde Staten. Hij heeft een dikke stengel en grote bladeren.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Er zijn drie soorten selderij: gewone, Italiaanse en Pascal. Gewone selderij is de meest voorkomende soort. Het heeft een lichtgroene stengel met lichte ribbels en een klein aantal bladeren. Italiaanse selderij heeft een diepgroene stengel met paarse ribben en een groot aantal bladeren. Pascal selderij is een kruising tussen gewone en Italiaanse selderij. Ze heeft een diepgroene stengel met paarse ribben en een groot aantal bladeren.
OwenOwen answered 1 jaar ago
Er zijn drie soorten selderij die gewoonlijk in de Verenigde Staten worden gegeten: de Pascal selderij, de Utah selderij en de Golden Plume selderij. De Pascal selderij is een soort winter selderij met een lichtgroene kleur en een knapperige textuur. Hij heeft een licht zoete smaak en wordt vaak gebruikt in salades en roerbakgerechten. De Utah selderij is ook een soort winterselderij met een lichtgroene kleur en een knapperige textuur. Hij heeft een licht zoute smaak en wordt vaak gebruikt in soepen en stoofschotels. De Golden Plume selderij is een heirloom selderijsoort die begin 1900 werd geïntroduceerd.
GigiGigi answered 1 jaar ago
Er zijn drie hoofdsoorten selderij: Pascal selderij, Bladselderij en Snijselderij. Pascal selderij is de meest voorkomende soort selderij. Het heeft een witte stengel en kleine groene bladeren. Bladselderij heeft een dunne lichtgroene stengel en grote donkergroene bladeren. Snijselderij heeft een dikkere donkergroene stengel en geen bladeren.