Bekijk vragenCategory: Groentenwelke soorten rabarber zijn er?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

welke soorten rabarber zijn er?

3 Answers
FeliciaFelicia answered 4 weken ago

Er zijn vier hoofdsoorten rabarber: de bekende rode, de minder gebruikelijke groene, gele en WoolyLove-rabarber Rode rabarber is gemakkelijker te vinden in winkels omdat het de soort is waar de meeste mensen aan denken als ze aan rabarber denken. Hij is scherp en pittig en heeft een opvallende, levendige kleur. Groene rabarber is minder scherp en zoeter dan zijn rode tegenhanger. Rauw is het vruchtvlees wit, maar gekookt kleurt het roze. Groene rabarber is mooier om naar te kijken, maar is buiten de boerenmarkten moeilijker te vinden.

KirstenKirsten answered 4 weken ago

Er zijn twee soorten rabarber: de traditionele rode soort, en de minder gebruikelijke groene soort. Rode rabarber is de populairste soort, en wordt gekenmerkt door zijn dikke, wrange stengels. Groene rabarber is minder zuur dan de rode soort en heeft een delicatere smaak. Zoek bij het kiezen van rabarber naar stevige en felgekleurde stengels. Vermijd stengels die verwelkt zijn of bruine vlekken hebben.

CalebCaleb answered 4 weken ago

Er zijn vier soorten rabarber die gewoonlijk worden geteeld: rode rabarber, groene rabarber, Turkse rabarber en champagnekoolraap. Rood is de populairste rabarbersoort, die meestal wordt gebruikt in taarten en kruimels. Groene rabarber is minder zoet dan rode en wordt vaak in hartige gerechten gebruikt. Turkse rabarber is de grootste soort met dikke stengels, terwijl champagne-rabarber een kleinere, meer delicate soort is.