Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke soorten gember zijn er?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke soorten gember zijn er?
4 Answers
BrittBritt answered 2 jaar ago
Er zijn vele soorten gember, maar de twee populairste soorten zijn Zingiber officinale en Alpinia galanga.   Zingiber officinale is de meest voorkomende soort gember, en heeft een bobbelig oppervlak met een lichtgele schil. Hij wordt vaak gebruikt in zoete en hartige gerechten.   Alpinia galanga komt minder vaak voor, en heeft een glad oppervlak met een donkerbruine huid. Het wordt vaak gebruikt in de Thaise keuken.
EllaElla answered 2 jaar ago
Er zijn drie soorten gember: verse gember, gemalen gember en geconserveerde gember. Verse gember is de meest veelzijdige soort en wordt zowel vers als gemalen gebruikt. Gemalen gember wordt gemaakt van gedroogde, gemalen verse gember. Geconserveerde gember is een soort gedroogde, gekonfijte gember die is omhuld met suikersiroop.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende soorten gember, waarvan de meest voorkomende Zingiber officinale is. Dit is het type gember dat in de meeste recepten wordt gebruikt. Andere soorten gember zijn Alpinia galanga, Kaempferia galanga, en Zingiber zerumbet.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Er zijn twee hoofdsoorten gember - Zingiber officinale en Alpinia galanga. Zingiber officinale is de meest gebruikte soort gember en wordt het meest aangetroffen in de supermarkt. Hij heeft een fel oranje schil en dun wit vruchtvlees. Alpinia galanga is een minder gebruikelijke gembersoort met een paarsachtige schil en dik wit vruchtvlees. Hij wordt vaak gebruikt in de Thaise keuken.