Gember is een van die lastige smaken die moeilijk te omschrijven zijn. Het is zeker pittig, maar het heeft ook een zoete smaak en een bite. Sommige mensen zeggen dat het naar eieren of aarde smaakt, maar anderen vinden dat het doet denken aan citrusvruchten of kardemom.
Gember heeft een licht scherpe, doordringende smaak die warm en kruidig is. Het wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan veel verschillende gerechten, waaronder de Aziatische keuken, en wordt soms ook gebruikt als een natuurlijke remedie tegen misselijkheid of indigestie.
Gember heeft een licht zoete en peperige smaak die ook een beetje pittig is. Het wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten, en kan vers, gedroogd of gemalen worden toegevoegd. Enkele van de smaakcomponenten in gember zijn gingerol (met ontstekingsremmende werking), shogaol (een scherpe verbinding met antibacteriële eigenschappen) en zingerone (een antioxidant). Het is dus niet verwonderlijk dat gember goed blijkt te zijn voor de darmgezondheid, het verminderen van ontstekingen en het bestrijden van bacteriële infecties.
Gember heeft een licht kruidige, peperige smaak die ook een beetje zoet is. Het wordt gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten, en zijn smaak gaat goed samen met veel verschillende kruiden.
Gember heeft een licht zoete en peperige smaak die verwarmend en stimulerend werkt. Het wordt gebruikt om smaak te geven aan voedsel, maar ook voor zijn medicinale eigenschappen.