Bekijk vragenCategory: Groentenwelke saus bij witte kool gebruiken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
welke saus bij witte kool gebruiken?
10 Answers
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten saus die gebruikt kunnen worden met witte kool. Enkele populaire opties zijn vinaigrettes, gesmolten boter, of sauzen op basis van room.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Er zijn een aantal heerlijke sauzen die goed samengaan met witte kool. Een van onze favorieten is een romige, pittige dressing gemaakt van yoghurt, mayonaise en mosterd. Dit gaat bijzonder goed samen met geraspte kool als salade of smaakmaker. Een andere geweldige optie is een zoetzure saus gemaakt met azijn, suiker en ui. Dit is heerlijk om over gekookte of gestoomde koolpartjes te scheppen. En je kunt er ook koolsla van maken! Als u op zoek bent naar iets heel anders, waarom probeert u dan geen kaassaus? Een eenvoudige mix van cheddarkaas en room werkt prima (de Engelsen doen dit al jaren!).
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende sauzen die gebruikt kunnen worden met witte kool, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Enkele populaire opties zijn vinaigrettes, sauzen op basis van mayonaise, en sauzen op basis van yoghurt. Er zijn ook veel recepten online beschikbaar voor gerechten met witte kool als ingrediënt - gewoon zoeken op "witte kool recept" om enkele ideeën te vinden.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende sauzen die je kunt gebruiken met witte kool, maar mijn persoonlijke favoriet is een eenvoudige vinaigrette gemaakt met olijfolie, balsamico azijn, en Dijon mosterd. Een andere goede optie is een saus op basis van room, gemaakt met zure room, mierikswortel en bieslook.
OwenOwen answered 1 jaar ago
Een eenvoudige vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn is een goede optie. Of probeer een romige mierikswortelsaus van zure room, mayonaise en bereide mierikswortel.
MaxMax answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten saus die bij witte kool kunnen worden gebruikt. Een eenvoudige vinaigrette of een dressing op basis van mayonaise zijn beide goede keuzes. U zou ook een pesto of een saus op basis van tomaten kunnen proberen.
HelenaHelena answered 12 maanden ago
Een zoetzure saus, zoals deze, past goed bij witte kool. Het heeft een beetje zoetigheid van de suiker, de zuurheid van de azijn en de smaak van de sojasaus. Bovendien is het heel makkelijk te maken! Ingrediënten: 1/2 kop groentebouillon 1/4 kop appelcider azijn 3 eetlepels sojasaus 3 eetlepels suiker 1 theelepel maïzena 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper Instructies: Klop in een kleine kom de groentebouillon, appelciderazijn, sojasaus, suiker, maïzena en zwarte peper door elkaar. Zet opzij.
AaronAaron answered 12 maanden ago
Witte kool kan rauw of gekookt worden gegeten. Probeer voor een snel bijgerecht de kool in dunne reepjes te snijden en in olijfolie met knoflook gaar te bakken. Voor een meer smaakvolle optie, meng gelijke delen witte azijn, water, suiker en zout en kook tot de suiker en het zout zijn opgelost. Giet dit mengsel over de gekookte kool en laat het minstens een uur zitten voor het opdienen. Zo krijgt de kool de tijd om alle heerlijke smaken op te nemen.
IlseIlse answered 12 maanden ago
Sauzen die goed passen bij witte kool zijn onder andere dressings op basis van azijn, dressings op basis van olie, dressings op basis van mayonaise en sauzen op basis van room. Voor een eenvoudige azijndressing meng je 1/2 kopje witte azijn, 1/4 kopje olijfolie en 1 theelepel Dijonmosterd. Voor een dressing op basis van olie mengt u 1/4 kopje olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn of appelciderazijn en 1 theelepel honing. Voor een dressing op basis van mayonaise mengt u 3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels witte wijnazijn of appelciderazijn en 1 theelepel honing.
ManouManou answered 11 maanden ago
Een eenvoudige vinaigrette of een dressing op basis van mayonaise zijn beide goede opties. Als u op zoek bent naar iets pittigs, is een dressing op basis van mosterd een goede keuze.