Bekijk vragenCategory: Groentenwelke salie is eetbaar?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
welke salie is eetbaar?
10 Answers
JackJack answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten salie, en sommige zijn eetbaarder dan andere. Culinaire salie (Salvia officinalis) is de meest gebruikte soort salie en is volkomen veilig om te eten. Het heeft een licht bittere smaak die goed past bij gevogelte, varkensvlees en andere hartige gerechten. Tuin salie (Sageo Commonage) is ook eetbaar, maar de smaak is veel milder. Decoratiesalie (Sage Metallica) is niet bedoeld om te eten, omdat het maagklachten kan veroorzaken.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Zoals bij elk kruid, zijn er veel verschillende soorten salie. Sommige zijn krachtiger dan andere, en sommige hebben een meer uitgesproken smaak dan andere. De officiële lijst van eetbare saliesoorten omvat gewone salie (Salvia officinalis), wollige salie (Salvia reflexa), paarse salie (Salvia dorrii), gouden salie (Salvia verbenaca), en Creoolse salie (Lamiaceae). Andere eetbare saliesoorten zijn Alpine salie (Leucophyllum frutescens) is een kleine struik die groeit in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De bladeren en stengels kunnen rauw of gekookt worden gegeten.
RosaRosa answered 2 jaar ago
De meeste salies zijn eetbaar, maar er zijn er een paar die giftig zijn. De meest voorkomende eetbare salie is Salvia officinalis, ook wel bekend als Tuin salie, Gewone salie, of Keuken salie. Andere eetbare soorten zijn Salvia lavandulifolia (Spaanse Salie), Salvia leucantha (Mexicaanse Salie), en Salvia viridis (Groene Salie). Er zijn een paar giftige salies, waaronder Salvia divinorum (Echte Salie) en Salvia azurea (Hemelsblauwe Salie). Het is dus belangrijk om altijd een betrouwbare bron te raadplegen voordat je een soort salie eet.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Alle soorten salie zijn eetbaar, maar zorg ervoor dat je ze eerst goed wast. Sommige soorten salie zijn bitterder dan andere, dus je kunt je gerechten op basis van salie hierop aanpassen. Als je op zoek bent naar een specifieke soort salie die bekend staat als bijzonder lekker, zoek dan eens naar culinaire salie of gouden bestiale salie. Welke soort salie je ook gebruikt, met een beetje kom je een heel eind qua smaak - dus gebruik het spaarzaam totdat je doorhebt hoeveel je gerecht nodig heeft.
FenderFender answered 2 jaar ago
Veel soorten salie zijn eetbaar, maar sommige hebben meer smaak dan andere. De meest gebruikte saliesoort in de keuken is de culinaire of tuinsalie, die een licht citroenachtige smaak heeft. Andere soorten salie die ook eetbaar zijn, zijn de paarse salie, die een mildere smaak heeft dan tuin salie, en de zwarte salie, die een peperachtige smaak heeft. Er zijn nog vele andere soorten salie, dus u kunt het beste met verschillende soorten experimenteren om te zien welke u het lekkerst vindt.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Salvia officinalis, of gewone salie, is de meest gegeten salie. Andere eetbare salies zijn Salvia apiana (witte salie), Salvia lavandulifolia (Spaanse salie), en Salvia elegans (ananassalie).
KateKate answered 2 jaar ago
Salvia officinalis, ook bekend als gewone salie, is de meest populaire culinaire salie. Het is een inheemse Europese plant die in Noord-Amerika genaturaliseerd is. Andere salies die soms worden gegeten zijn Salvia lavandulaefolia (Spaanse salie), Salvia apiana (witte salie), en Salvia elegans (tuin salie). Al deze salies hebben een vergelijkbare smaak.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Witte salie (Salvia apiana) en zwarte salie (Salvia mellifera) zijn beide eetbare salies. Ze hebben iets verschillende smaken, maar beide worden beschouwd als heerlijke kruiden. Beide salies komen oorspronkelijk uit Californië, waar ze in het wild groeien in de bergen en woestijnen.
OwenOwen answered 2 jaar ago
De meest gebruikte salie in de keuken is de culinaire salie, Salvia officinalis. Er zijn vele andere soorten salie die ook eetbaar zijn.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Salvia officinalis, algemeen bekend als salie, is een culinair en medicinaal kruid dat inheems is in het Middellandse Zeegebied. Alle delen van de plant zijn eetbaar, maar de bladeren worden het meest gebruikt bij het koken. Salie heeft een sterke smaak die bitter of peperig kan zijn, afhankelijk van de soort. Het wordt in veel gerechten gebruikt, vooral in gevogelte en varkensworst.