Bekijk vragenCategory: KaasWelke roomkaas kun je voor mascarpone gebruiken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke roomkaas kun je voor mascarpone gebruiken?
6 Answers
LeoLeo answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten roomkaas die voor mascarpone gebruikt kunnen worden. Het ene type is de traditionele roomkaas, die een hoog vetgehalte heeft en zeer rijk is. Een ander type is de ricotta-roomkaas, die een lager vetgehalte heeft, maar nog steeds vrij rijk is. Tenslotte is er de Philadelphia roomkaas, die een nog lager vetgehalte heeft en minder rijk is dan de andere twee soorten. Al deze drie soorten roomkaas kunnen worden gebruikt voor mascarpone, afhankelijk van uw voorkeur.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Philadelphia roomkaas is een goede vervanger voor mascarpone. Het heeft een vergelijkbare consistentie en smaak.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Mascarpone is een soort roomkaas, dus u kunt elke roomkaas gebruiken die u lekker vindt. Ik gebruik meestal roomkaas van het merk Philadelphia.
MirteMirte answered 2 jaar ago
U kunt elke roomkaas gebruiken die u lekker vindt. Mascarpone is een kaas van koemelk met een hoog vetgehalte (tussen 60% en 75%) en een zeer zachte, delicate smaak. Hij wordt gebruikt in veel Italiaanse gerechten, zoals tiramisu en kaastaart. Omdat mascarpone meestal duur is, kiezen sommige mensen ervoor om hem thuis te maken met roomkaas.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Elke roomkaas zal werken voor mascarpone, maar hoe hoger het vetgehalte, hoe rijker en luxueuzer uw mascarpone zal zijn. Als u bijvoorbeeld roomkaas met een vetgehalte van 30% of meer gebruikt, krijgt u een beter resultaat dan wanneer u een roomkaas met een lager vetgehalte gebruikt.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
U kunt elke roomkaas gebruiken om mascarpone te maken, maar hoe hoger het vetgehalte, hoe beter. Zo zal mascarpone gemaakt met Philadelphia roomkaas gladder en rijker zijn dan mascarpone gemaakt met magere roomkaas.