Amandelmelk is de beste plantaardige melk voor pannenkoeken. Het heeft een milde smaak die de pannenkoeken niet zal overheersen, en het heeft ook een dikke en romige consistentie die zal helpen om de ingrediënten samen te binden. Andere goede opties zijn sojamelk en kokosmelk.
Hoewel je elke soort melk kunt gebruiken voor pannenkoeken, werken sommige beter dan andere. Sojamelk en amandelmelk zijn vaak te waterig, terwijl koemelk de pannenkoeken te dik kan maken. De beste soort melk voor pannenkoeken is magere melk of melk met minder vet. Zo worden je pannenkoeken luchtig en luchtig.
Amandelmelk is een goede keuze voor pannenkoeken omdat het een milde smaak en lichte textuur heeft die de andere smaken in het beslag niet zal overstemmen. Het zorgt ook voor een luchtige pannenkoek. Let er wel op dat je ongezoete amandelmelk koopt, want de meeste in de handel verkrijgbare amandelmelk bevat veel suiker.
Er zijn veel plantaardige melkopties die gebruikt kunnen worden voor pannenkoeken, maar mijn persoonlijke favorieten zijn amandelmelk en kokosmelk. Ze hebben allebei een lekkere smaak en textuur die goed werken in pannenkoeken. Ik zou aanraden om ze allebei eens te proberen om te zien welke je verkiest.