Bekijk vragenCategory: KaasWelke mascarpone kun je voor tiramisu gebruiken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Welke mascarpone kun je voor tiramisu gebruiken?
4 Answers
JaysonJayson answered 12 maanden ago
U kunt mascarpone kaas gebruiken of elke andere soort roomkaas. Voor een rijkere smaak en een romiger textuur zou ik aanraden om mascarpone kaas te gebruiken. Maar als je een paar calorieën wilt besparen, kun je ook roomkaas gebruiken. Zorg er alleen voor dat de consistentie dik genoeg is, zodat het niet uitloopt als je in de tiramisu snijdt.
GigiGigi answered 12 maanden ago
U kunt mascarpone van elke koemelk gebruiken. De beter smakende mascarpones worden echter gemaakt van schapen- of geitenmelk.
GigiGigi answered 12 maanden ago
Er zijn een paar verschillende soorten mascarpone die gebruikt kunnen worden voor tiramisu. Het belangrijkste is echter om een mascarpone te kiezen die romig en niet te droog is. Sommige merken mascarpone kunnen vrij dik en droog zijn, dus het is belangrijk om er een te vinden die een gladde en romige tiramisu oplevert. Andina Mascarpone is een goede optie voor wie op zoek is naar een romige mascarpone van hoge kwaliteit.
MirteMirte answered 12 maanden ago
U kunt zowel mascarpone als roomkaas gebruiken in tiramisu. Sommige mensen geven de voorkeur aan mascarpone omdat die wat rijker is, terwijl anderen de voorkeur geven aan roomkaas omdat die minder duur en wat pittiger is. Hoe dan ook, het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de mascarpone of roomkaas goed gekoeld is voordat je hem gebruikt, zodat hij stevig genoeg is om in de tiramisu te spuiten.