Bekijk vragenCategory: FruitWelke mandarijnen zijn er?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke mandarijnen zijn er?
9 Answers
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
De meest voorkomende mandarijn is de Satsuma. Andere soorten zijn de Clementine, de Halbert en de Tango. De Satsuma (Citrus unshiu) is een mandarijnensinaasappel die voor het eerst werd geteeld in Japan. Het is een middelgrote tot grote vrucht met een dunne, glanzende schil die gemakkelijk te pellen is. Het vruchtvlees is zeer sappig en heeft een zoetzure smaak. De clementine (Citrus clementina) is een kruising tussen de mandarijn en de mandarijn. Het is een kleine vrucht met een dunne schil die ook gemakkelijk te pellen is. Het vruchtvlees is zeer sappig en heeft een zoetzure smaak.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Er zijn Clementines, Tangelo, en Honeybell mandarijnen. Clementine mandarijnen zijn klein, pitloos en gemakkelijk te pellen. Ze zijn erg zoet en zuur. Tangelo mandarijnen zijn een kruising tussen een grapefruit en een mandarijn. Ze zijn groot, met pitjes, en hebben een zoetere smaak dan Clementine mandarijnen. Honeybell mandarijnen zijn ook hybriden van grapefruit en mandarijn, maar ze zijn veel kleiner dan Tangelo mandarijnen. Ze zijn ook pitloos en hebben een zeer zoete smaak.
EliasElias answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende soorten mandarijnen, maar de meest voorkomende zijn de Satsuma en de Clementine. Satsuma mandarijnen zijn een soort mandarijnen die oorspronkelijk uit Japan komen. Ze zijn klein, zoet en gemakkelijk te pellen. Clementine mandarijnen zijn een soort tangelo die een kruising is tussen een grapefruit en een mandarijn. Ze zijn ook zoet en gemakkelijk te pellen.
IanIan answered 2 jaar ago
Er zijn twee hoofdsoorten mandarijnen: de Satsuma en de Clementine. Satsuma's zijn een soort mandarijnen, die kleiner zijn dan de navel- of Valencia-sinaasappelen. Ze hebben een diep oranje kleur met een glanzende schil en zijn meestal pitloos. Het vruchtvlees is zeer sappig en heeft een zoetzure smaak. Clementines zijn ook een soort mandarijnen, en ze lijken qua uiterlijk en smaak sterk op Satsuma's. Het belangrijkste verschil is dat clementines pitten hebben.
EllaElla answered 2 jaar ago
Er zijn twee hoofdsoorten mandarijnen: de Satsuma en de Clementine. De Satsuma is een kleine sinaasappel met een dunne schil en zoet, sappig vruchtvlees. Het is een populaire variëteit in Japan. De Clementine is een grotere sinaasappel met een gladde schil en zoet, pittig vruchtvlees. Hij wordt sinds begin 1900 in Algerije geteeld en is nu wereldwijd de populairste mandarijnsoort.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Er zijn twee soorten mandarijnen: de Mandarijn en de Satsuma. De Mandarijn is pitloos en heeft een dunne, glanzende schil. De Satsuma is ook pitloos, maar heeft een dikkere schil en een intensere smaak.
MaxMax answered 1 jaar ago
Er zijn twee soorten mandarijnen, de Satsuma en de Clementine. De Satsuma is een kleine tot middelgrote mandarijn met een ovale vorm en een rood-oranje schil. Hij heeft zoet, sappig vruchtvlees en is gemakkelijk te pellen. De Clementine is ook een kleine tot middelgrote mandarijn, maar is ronder van vorm dan de Satsuma en heeft een geeloranje schil. Hij heeft zoet, sappig vruchtvlees en is ook gemakkelijk te pellen.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Er zijn vele soorten mandarijnen, maar de meest voorkomende is de Satsuma. Andere soorten zijn Clementine, Honing mandarijn en Mandarijn. Satsuma's zijn een soort mandarijnen die oorspronkelijk uit Japan komen. Ze zijn klein en hebben een dunne schil die gemakkelijk te pellen is. Het vruchtvlees is gesegmenteerd en zeer sappig met een zoetzure smaak. Satsuma's zijn verkrijgbaar van november tot maart. Clementines zijn een soort mandarijnen die voor het eerst werden geteeld in Algerije. Ze zijn klein en hebben een dunne schil die gemakkelijk te pellen is. Het vruchtvlees is gesegmenteerd en heeft een zoetzure smaak.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten mandarijnen, maar de clementine is waarschijnlijk het populairst. Mandarijnen zijn kleiner en dunner dan sinaasappels, en hun schil is dun en gemakkelijk te pellen. Ze zijn ook iets zoeter dan sinaasappels.