Wortelen, uien, selderij en knoflook zijn de meest gebruikte groenten in groentesoep. Bijna elke groente kan echter worden gebruikt. De kruiden die gewoonlijk aan groentesoep worden toegevoegd, hangen af van de regio waar de soep wordt gemaakt. Soepen uit India bevatten bijvoorbeeld specerijen als komijn, koriander en kurkuma. Italiaanse soep kan kruiden als basilicum en oregano bevatten. En Franse uiensoep bevat tijm en peterselie.
Er zijn talloze variaties op groentesoep, maar enkele populaire kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: ui, knoflook, selderij, wortelen, paprika, tomaten, laurier, tijm, zwarte peper, en zout.
De beste kruiden voor groentesoep zijn tijm, rozemarijn, knoflook, zwarte peper en zout. Zij voegen een diepe smaak toe die het beste in de groenten naar boven haalt.
Groentesoep kan worden gekruid met allerlei kruiden en specerijen, maar enkele van de populairste zijn: uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, komijn, Italiaanse kruidenmix of chilipoeder. Experimenteer met verschillende combinaties om te ontdekken wat u het lekkerst vindt.
Wortelen, ui, knoflook, tomaten, en alle andere groenten die u zou willen. U kunt ook overwegen wat kruiden toe te voegen voor de smaak, zoals tijm, rozemarijn of peterselie. Zout en peper naar smaak.