Bekijk vragenCategory: FruitWelke kersen kun je niet eten?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Welke kersen kun je niet eten?
8 Answers
OdetteOdette answered 1 jaar ago
De pitten van kersen bevatten een kleine hoeveelheid cyanide. Hoewel er meerdere pitten nodig zijn om schade te veroorzaken, is het toch beter ze niet te eten.
JaysonJayson answered 1 jaar ago
Er zijn een paar soorten kersen die je niet kunt eten, waaronder de volgende: 1. De pitten van zure kersen bevatten cyanide, wat giftig is. Als je de pit opeet, komt de cyanide vrij en word je ziek. 2. De pitten van zoete kersen bevatten ook cyanide, maar in kleinere hoeveelheden. Het is nog steeds niet raadzaam om ze te eten, want je kunt er ziek van worden. 3. Er zijn nog enkele andere giftige kersensoorten die u beter helemaal kunt vermijden.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Umm...allemaal? Nee, grapje. De zure kersen, zoals de Montmorency kers, kunnen niet rauw worden gegeten omdat ze te zuur zijn. Ze worden gebruikt voor jam, conserven en taarten. De zoete kersen kunnen rauw worden gegeten.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende soorten kersen, en ze zijn niet allemaal veilig om te eten. Je moet bijvoorbeeld nooit rauwe wilde kersen eten omdat ze cyanide bevatten. Er zijn ook een paar soorten kersen die een toxine bevatten dat blauwzuur heet en dat in hoge doses schadelijk kan zijn. Dus als je niet zeker weet of een bepaald type kers wel of niet veilig is om te eten, kun je ze beter helemaal vermijden. Blijf in plaats daarvan bij de soorten kersen waarvan bekend is dat ze eetbaar en veilig zijn voor consumptie.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
De pitten van kersen bevatten een stof die blauwzuur heet en giftig is. Inname van zelfs kleine hoeveelheden kan dodelijk zijn. Alle kersensoorten hebben pitten, maar ze bevatten niet allemaal blauwzuur. De twee soorten kersen die de meeste gifstoffen bevatten zijn de wilde kers en de appelbes.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Er zijn een paar soorten kersen die je niet kunt eten, waaronder de pitten van zoete kersen en zure kersen. De pitten van deze soorten kersen bevatten cyanide, dat giftig is. Als u de pitten eet, kunt u misselijk worden, overgeven en zelfs sterven.
NielsNiels answered 1 jaar ago
De zure kers, Prunus cerasus, is de kers die niet eetbaar is. De bladeren, twijgen en zaden van de zure kers bevatten veel cyanide en zijn giftig.
KoenKoen answered 1 jaar ago
De volgende kersen kun je niet eten: De pitten van zoete kersen bevatten een kleine hoeveelheid cyanide, wat giftig is. Het eten van te veel zoete kersenpitten kan je ziek maken. De pitten van zure kersen bevatten een grote hoeveelheid cyanide, wat giftig is. Het eten van teveel pitten van zure kersen kan je erg ziek maken en zelfs doden. Eet dus alsjeblieft niet de pitten van zoete of zure kersen! Dat is niet nodig - het vruchtvlees van deze heerlijke vruchten is van zichzelf al lekker genoeg.