Bekijk vragenCategory: ReceptenWelke curry is mild?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welke curry is mild?
6 Answers
IsabelIsabel answered 1 jaar ago
Korma wordt beschouwd als een milde curry, evenals sommige Thaise curry's. Maar zelfs een "milde" curry kan behoorlijk heet zijn als u niet gewend bent aan pittig eten. Het is altijd het beste om te beginnen met een lager pitniveau en dan verder te gaan als je meer pit nodig hebt. Er zijn veel goede recepten voor milde curry's, en de meeste supermarkten hebben ten minste een of twee verschillende soorten kant-en-klare milde currysauzen. Als je je avontuurlijk voelt, waarom probeer je dan niet je eigen saus te maken? Het is echt niet moeilijk, en als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kun je de recepten gemakkelijk aanpassen om ze zo pittig of mild te maken als je zelf wilt.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Een echt "milde" curry bestaat niet. Elke curry heeft zijn eigen unieke smaakprofiel, en sommige zijn heter dan andere. De meeste curry's kunnen echter milder of heter worden gemaakt door de hoeveelheid specerijen in het recept aan te passen. Als je op zoek bent naar een mildere curry, zou ik aanraden een gerecht te kiezen dat minder pittige ingrediënten bevat, zoals Thaise groene curry of Japanse katsu curry. U kunt ook proberen thuis uw eigen curry te maken met een mild kruidenmengsel, of een in de winkel gekochte kerriesoep of saus gebruiken als basis voor uw gerecht.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Kip Korma, volgens The Guardian. "Een romig, mild gerecht meestal gemaakt met kokosmelk, kip, gemalen amandelen en kruiden.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Het beste antwoord op deze vraag kunt u aan een plaatselijke Indiër vragen, want de hittegraad van curry's kan drastisch variëren, afhankelijk van de regio van India waar ze vandaan komen. Enkele veel voorkomende mildere curry's zijn boterkip, garnalencurry en paneer masala.
NovaNova answered 1 jaar ago
Een kip tikka masala is een goede keuze voor een milde curry. Het wordt gemaakt met romige tomatensaus en kip zonder botten die gemarineerd is in yoghurt en kruiden.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Een goed uitgangspunt voor milde curry's is een gerecht dat korma heet. Korma is een klassiek Indiaas gerecht met kip of lam, yoghurt en kruiden. Het is meestal vrij mild, omdat de kruiden niet bijzonder pittig zijn. Maar als u op zoek bent naar iets dat nog milder is, zijn er genoeg andere gerechten waaruit u kunt kiezen. Een populaire optie is tandoori kip, die een karakteristieke roodachtige kleur heeft dankzij de kruidenmix die in de marinade wordt gebruikt. Tandoori kip wordt meestal gegrild in plaats van gekookt in een saus zoals de meeste curry's, dus het heeft een iets ander smaakprofiel.