Bekijk vragenCategory: FruitWelke ananas bevat het minste vitamine C?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Welke ananas bevat het minste vitamine C?
7 Answers
GijsGijs answered 1 jaar ago
De minste vitamine C zit in de witte ananas. Er zitten echter nog genoeg andere heilzame voedingsstoffen in ananas, waaronder bromelaïne, dat kan helpen ontstekingen te verminderen.
OdinOdin answered 1 jaar ago
De minste hoeveelheid vitamine C zit in de rode ananas.
GigiGigi answered 1 jaar ago
De minste vitamine C zit in groene ananas. Dat komt omdat de groene ananas nog niet heeft kunnen rijpen en het vitamine C-gehalte toeneemt naarmate de ananas rijpt.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
De ananas die de minste vitamine C bevat, is de ananas die van de steel van de plant wordt geoogst. Ook de bladeren van de ananasplant bevatten een lagere concentratie vitamine C dan de vrucht zelf.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
De minder zoete ananas heeft meestal meer vitamine C. De champagne- of honingdauwananas bevat bijvoorbeeld minder suiker en meer vitamine C dan de zoetere ananas zoals de rode of gele variëteiten. Alle ananassen leveren echter wat vitamine C, dus het is nog steeds een goed idee om ze in je dieet op te nemen.
BrittBritt answered 1 jaar ago
De minste vitamine C zit in groene ananas. Ze zijn echter wel eetbaar en bevatten nog wat vitamine C. De meeste vitamine C zit in ananassen die geel of oranje zijn.
AaronAaron answered 1 jaar ago
De minste hoeveelheid vitamine C zit in ananassen die geel zijn en een zoete smaak hebben. De hoogste hoeveelheid vitamine C zit in ananassen die groen zijn en zuur smaken.