Een uitstekende en gemakkelijke optie is om dikke plakken spek in een koekenpan krokant te bakken, het spek met een schuimspaan te verwijderen en vervolgens de savooiekool in het spekvet te bakken. Serveer warm met verkruimeld spek erop. U kunt ook blokjes ham of worst met de kool meebakken. Of, voor een vegetarisch gerecht, probeer gebakken blokjes stevige tofu in plaats van het vlees. Hoe je het ook bereidt, savooiekool combineert goed met rijk vlees of smaakvolle tofu.
Probeer savooiekool te combineren met geroosterd vlees zoals varkensvlees, ham of kip. De zoete smaak van de kool compenseert de zoute, rokerige smaken van het vlees. Je kunt het ook serveren met gebraden worstjes of een stevige runderstoofpot.
Enkele goede vleescombinaties voor savooiekool zijn: varkensvlees, ham, spek, lamsvlees en rundvlees. Probeer eens een eenvoudige gebakken varkenskotelet te serveren met gestoomde savooiekool en aardappelpuree voor een heerlijke en stevige maaltijd. U kunt ook een lamsrack bakken met savooiekool en geroosterde aardappelen voor een verfijnd en elegant voorgerecht.
Een lekkere vette biefstuk zou geweldig zijn met savooiekool. Iets als een ribeye of porterhouse zou goed werken. Je zou ook een karbonade of zelfs spek kunnen nemen.