Bekijk vragenCategory: VleesWelk varkensvlees kun je voor sate gebruiken?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Welk varkensvlees kun je voor sate gebruiken?

3 Answers
AaronAaron answered 4 weken ago

Je kunt elk soort varkensvlees gebruiken voor saté, maar ik geef de voorkeur aan varkenshaas. Het is een zeer mager stuk vlees, en het is ook een beetje zoet, wat goed past bij de pindasaus. Je kunt ook karbonades of zelfs spek gebruiken als je iets rijkers wilt.

AaronAaron answered 4 weken ago

Er zijn een paar verschillende soorten varkensvlees die u kunt gebruiken. Afhankelijk van uw voorkeur en wat u beschikbaar hebt, kunt u kiezen uit varkenshaas, varkensbuik of gemalen varkensvlees. Als u op zoek bent naar magerder vlees, dan is varkenshaas de beste optie. Het is ook het makkelijkst te spiesen, omdat het al in lange, dunne reepjes zit. Marineer het varkensvlees in de gewenste saus en rijg het vervolgens aan spiesen voor het grillen of roosteren. Varkensbuik is een andere populaire keuze voor saté. Het is relatief vet, dus het blijft lekker vochtig tijdens het bakken.

FreekFreek answered 4 weken ago

Er zijn veel soorten varkensvlees die voor saté gebruikt kunnen worden, maar de meest populaire soort is waarschijnlijk varkensbuik. Andere goede keuzes zijn schouder, lende, en ham. Zoals met alles geldt: hoe verser het vlees, hoe beter het smaakt.