Bekijk vragenCategory: VleesWelk varkensvlees kun je voor sate gebruiken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welk varkensvlees kun je voor sate gebruiken?
6 Answers
AaronAaron answered 2 jaar ago
Je kunt elk soort varkensvlees gebruiken voor saté, maar ik geef de voorkeur aan varkenshaas. Het is een zeer mager stuk vlees, en het is ook een beetje zoet, wat goed past bij de pindasaus. Je kunt ook karbonades of zelfs spek gebruiken als je iets rijkers wilt.
AaronAaron answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten varkensvlees die u kunt gebruiken. Afhankelijk van uw voorkeur en wat u beschikbaar hebt, kunt u kiezen uit varkenshaas, varkensbuik of gemalen varkensvlees. Als u op zoek bent naar magerder vlees, dan is varkenshaas de beste optie. Het is ook het makkelijkst te spiesen, omdat het al in lange, dunne reepjes zit. Marineer het varkensvlees in de gewenste saus en rijg het vervolgens aan spiesen voor het grillen of roosteren. Varkensbuik is een andere populaire keuze voor saté. Het is relatief vet, dus het blijft lekker vochtig tijdens het bakken.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Er zijn veel soorten varkensvlees die voor saté gebruikt kunnen worden, maar de meest populaire soort is waarschijnlijk varkensbuik. Andere goede keuzes zijn schouder, lende, en ham. Zoals met alles geldt: hoe verser het vlees, hoe beter het smaakt.
OdinOdin answered 2 jaar ago
Voor saté kunt u varkensschouder, -lende of -haas gebruiken. Het vlees wordt in dunne reepjes gesneden en aan spiesjes geregen (als u houten spiesjes gebruikt, laat ze dan 30 minuten in water weken). De spiesen worden vervolgens boven hete kolen gegrild tot ze door en door gaar zijn. Geserveerd met een pindasaus is saté een heerlijk en populair Maleisisch gerecht.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Voor varkenssaté kun je elk stuk varkensvlees gebruiken dat geschikt is om te grillen, zoals lende, rib-eye of ossenhaas. Ik vind echter dat het beste stuk varkensvlees voor saté het buikspek is, omdat dat een goede hoeveelheid vet heeft dat zich goed leent om te grillen en de smaken van de marinade goed opneemt.
AbbyAbby answered 2 jaar ago
Voor saté van varkensvlees kunt u elk stuk varkensvlees gebruiken dat relatief mager is en dat goed gemarmerd is. De populairste stukken voor saté zijn ossenhaas, lendenstuk of schoudergebraad. Als u schoudergebraad gebruikt, verwijdert u het zilveren vel en overtollig vet voordat u het vlees in blokjes snijdt.