Voor gyros kun je elk varkensgebraad gebruiken. Het beste varkensgebraad voor gyros is een schoudergebraad, maar je kunt ook een lende of ribgebraad gebruiken. Als u een varkensgebraad voor gyros kiest, zoek dan naar een gebraad met een goede vetlaag. Dit zorgt ervoor dat het varkensvlees sappig en smaakvol is wanneer het wordt gegrild. Zorg er ook voor dat u een varkensgebraad van USDA Choice of een hogere kwaliteit koopt, want lagere kwaliteiten smaken minder goed.
Het varkensvlees dat je voor gyros zou gebruiken is een soort varkensvlees dat bekend staat als "lamsvlees" of "gyrovlees". Het is varkensvlees dat in zeer dunne, lange reepjes is gesneden en vervolgens is opgerold en gekruid.
Voor gyros kun je elk varkensvlees gebruiken, maar ik zou aanraden een varkenslende te gebruiken. Varkenshaas is een geweldig stuk vlees voor gyros omdat het mager is en veel smaak heeft. Het kan worden geroosterd of gegrild, waardoor het perfect is voor het maken van gyros. Je kunt ook kant-en-klaar gyrosvlees in de supermarkt kopen, maar dat is meestal duurder dan zelf maken.
De meeste mensen gebruiken varkenslende of varkenshaas voor gyros. Sommige mensen gebruiken ook varkensschouder, maar dat zou ik niet aanraden omdat het een beetje taai kan zijn.