Bekijk vragenCategory: ReceptenWelk meel is geschikt voor cake?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welk meel is geschikt voor cake?
6 Answers
RachelRachel answered 2 jaar ago
Het beste meel voor cake is bloem voor alle doeleinden. Meel voor alle doeleinden is een type tarwemeel dat wordt gemalen uit een mengsel van zachte en harde tarwe. Het is bedoeld voor gebruik in recepten die vragen om bloem voor algemeen gebruik. Meel voor algemeen gebruik heeft een gemiddeld eiwitgehalte, waardoor het geschikt is voor cake, koekjes, gebak en andere gebakken producten. Het heeft ook een matig niveau van glutenvorming, wat helpt om lichte en luchtige taarten te produceren.
EliasElias answered 2 jaar ago
Cakebloem is een eiwitarm meel gemaakt van zachte tarwe. Het wordt gemengd uit verschillende soorten tarwe om een zetmeelrijkere, fijnere textuur te verkrijgen dan bloem voor alle doeleinden. Het eiwitgehalte van cakemeel varieert van 6% tot 8%, terwijl bloem voor algemene doeleinden een eiwitgehalte heeft van 11% tot 12%. Taartmeel is het meest geschikt voor cake, gebak en andere delicate baksels.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Een cakemeel is een zachte tarwebloem met een laag eiwitgehalte. Cake bloem heeft een zetmeelrijkere textuur dan all-purpose of broodmeel, dat is waarom het perfect is voor taarten, koekjes en gebak. Het heeft ook een hoger glutengehalte dan banketbakkersmeel, zodat het kan worden gebruikt om gistbrood en pizzabodems te maken.
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Een cakemeel is een tarwemeel met een laag eiwitgehalte. Het eiwitgehalte van cakemeel ligt rond de 8-9%. Cakemeel wordt gemaakt van zachte tarwe en heeft een lager glutengehalte (eiwit) dan bloem voor alle doeleinden of broodmeel. Daarom geeft cakemeel een zachter, fijner kruim. De meest voorkomende soorten cakemeel zijn gebleekt en ongebleekt. Gebleekt cakemeel wordt behandeld met chloorgas dat de kleur lichter maakt en de gluten versterkt. Ongebleekt cakemeel wordt gewoon gemalen zonder bleekmiddelen. Ik gebruik meestal ongebleekt cakemeel omdat ik denk dat het een smaakvoller en malser kruim oplevert.
BellaBella answered 2 jaar ago
Voor gebak kunt u het beste meel gebruiken met een hoog glutengehalte. Gluten is een eiwit dat helpt om structuur aan te brengen in gebak, dus je wilt een meel met veel gluten. Taartmeel wordt speciaal voor dit doel gemaakt - het heeft een hoger glutengehalte dan bloem voor alle doeleinden. Je kunt ook broodmeel gebruiken, dat geeft je cake ook meer structuur.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Meel voor alle doeleinden is het meest veelzijdig en kan in de meeste taarten worden gebruikt. Echter, cakemeel geeft een lichtere, luchtigere textuur in cakes. Als u op zoek bent naar een meer dichte of taaie cake, probeer dan broodmeel te gebruiken.