Bekijk vragenCategory: VleesWelk lamsvlees kun je stoven?
Avatargast Staff asked 7 maanden ago
Welk lamsvlees kun je stoven?
3 Answers
CharlieCharlie answered 7 maanden ago
U kunt elk lamsvlees stoven, maar de beste stukken om te stoven zijn de schouder en de poot. De nek, borst en schenkel kunnen ook worden gebruikt, maar die zijn meestal taaier.
AvatarNovan answered 7 maanden ago
U kunt elk lamsvlees stoven. De beste soort lamsvlees om te stoven is de lamsbout. Bij het stoven van lamsvlees is het belangrijk het vlees in kleinere stukken te snijden, zodat het gelijkmatig gaart. Je moet er ook voor zorgen dat het vlees bruin wordt voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Dit geeft smaak aan het gerecht. Als je alle ingrediënten hebt toegevoegd, laat je de stoofpot een paar uur sudderen tot het lamsvlees gaar is. Serveer met aardappelpuree of rijst voor een stevige wintermaaltijd.
ManouManou answered 6 maanden ago
U kunt alle soorten lamsvlees stoven, maar sommige stukken zijn beter dan andere. Het beste lamsvlees om te stoven is een taaier stuk vlees, zoals de schouder of de poot. Deze stukken hebben meer spieren en bindweefsel, waardoor ze langer kunnen stoven zonder droog of taai te worden. Als u lamsstoofvlees koopt, zoek dan stukken van ongeveer 1 cm dik en snijd grote stukken vet of kraakbeen weg. Bak het vlees vervolgens in een beetje olie voordat u het toevoegt aan uw favoriete stoofpotrecept.