Bekijk vragenCategory: FruitWelk deel van sinaasappel bevat de meeste vitamine C?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welk deel van sinaasappel bevat de meeste vitamine C?
7 Answers
LeoLeo answered 2 jaar ago
Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) is het antwoord het vruchtvlees van de sinaasappel. Dit komt omdat het grootste deel van de vitamine C in een sinaasappel geconcentreerd is in het eetbare vruchtvlees, en zeer weinig in de schil of de segmentmembranen Om een goed idee te krijgen van welk deel de meeste vitamine C bevat, moeten we kijken naar het percentage van de totale vitamine C-concentratie. De USDA rapporteert dat het percentage tussen het vruchtvlees van de sinaasappel en de segment membranen erg dicht bij elkaar ligt! In feite bevatten beide ongeveer evenveel vitamine C - ongeveer 63% van de totale hoeveelheid die in een sinaasappel van gemiddelde grootte zit.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Het witte merg van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. Het witte merg is het dunne, sponsachtige laagje weefsel dat de vrucht scheidt van de schil. Het is niet erg eetbaar, maar het zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en kalium. Als je de meeste voedingsstoffen voor je geld wilt krijgen, probeer dan zoveel mogelijk van het witte merg te eten.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Het witte gedeelte van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. De hele sinaasappel is echter een goede bron van vitamine C. Een middelgrote sinaasappel levert ongeveer 75 mg vitamine C, wat ongeveer 113% is van de dagelijkse waarde (DV) voor vitamine C. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die essentieel is voor de menselijke gezondheid. Het helpt onze huid gezond te houden en helpt ons genezen van snijwonden en wonden. Vitamine C is ook belangrijk voor het bestrijden van infecties.
AaronAaron answered 2 jaar ago
Het witte merg van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. In feite is het ongeveer 5 keer meer geconcentreerd in vitamine C dan het vruchtvlees van de sinaasappel. Daarom kan sinaasappelsap zo gezond zijn - je krijgt al die heilzame vitamine C zowel uit het witte merg als uit het vruchtvlees van de sinaasappel.
KoenKoen answered 2 jaar ago
Het witte merg van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. Het witte merg wordt vaak van sinaasappels verwijderd voordat ze worden gegeten, maar het is eigenlijk heel rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C. In feite bevat het witte merg meer dan twee keer zoveel vitamine C als het vruchtvlees van de sinaasappel zelf. Dus als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om uw vitamine C-inname te verhogen, probeer dan het witte merg van een sinaasappel te eten in plaats van het weg te gooien.
FenderFender answered 2 jaar ago
Het witte merg van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. Het witte merg van de sinaasappel is eigenlijk een goede bron van vezels, en het is ook een geweldige bron van bioflavonoïden, dat zijn antioxidanten die helpen de cellen te beschermen tegen schade. Het witte merg bevat dus niet alleen veel vitamine C, maar biedt ook andere gezondheidsvoordelen.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Het witte merg van de sinaasappel bevat de meeste vitamine C. De volgende hoogste waarden zitten in het vruchtvlees en de schil van de sinaasappel.