Bekijk vragenCategory: KaasWelk bier kun je bij camembert drinken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welk bier kun je bij camembert drinken?
4 Answers
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten bier die goed samengaan met camembertkaas. Een licht bier zoals een pils of een witbier kan helpen om de romigheid van de kaas naar voren te brengen. Een moutig bier zoals een amber ale of een brown ale kan een goede match zijn voor de aardsheid van de camembert. En als je op zoek bent naar iets zoeters, kun je een cider of zelfs een lambiek proberen.
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Als het op pairings aankomt, zijn er geen harde en snelle regels. Uiteindelijk moet je drinken wat je lekker vindt bij je maaltijd. Maar over het algemeen gaan bepaalde gerechten goed samen met bepaalde bieren¬†   Rijke en romige kazen zoals camembert gaan bijvoorbeeld goed samen met Belgisch bier of witbier. De licht zoete smaak van deze bieren kan helpen om de zuurheid van de kaas te compenseren, terwijl het ook de romige textuur aanvult.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Er zijn heel wat bieren die goed passen bij camembert! Een licht, knapperig bier zoals een pils of een pale ale doorbreekt de rijkdom van de kaas en past goed bij het fruit of de confituur die je erbij serveert. Een moutig bier zoals een amber ale of Irish red zal de nootachtige smaken van de camembert aanvullen, en een licht zoet bier zoals een Hefeweizen of Belgian Golden Ale zal de zoetheid ervan naar voren brengen.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Hoewel er veel soorten bier zijn die bij camembert passen, raden wij een lichtere soort aan, zoals een pils of witbier. De reden hiervoor is dat u wilt dat het bier de kaas aanvult in plaats van ermee te concurreren. Een bier met een sterk smaakprofiel kan uiteindelijk de delicate smaak van de camembert overstemmen¬†   Dit gezegd zijnde, hangt het echt van je persoonlijke voorkeur af welk type bier je combineert met camembert. Als je een donkerder bier verkiest, ga er dan zeker voor! Weet alleen dat het de kaas een beetje kan overweldigen.