Bekijk vragenCategory: KaasWelk bier kun je bij camembert drinken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Welk bier kun je bij camembert drinken?
5 Answers
GijsGijs answered 2 jaar ago
Je kunt alle soorten bier drinken bij camembert, maar een fruitig bier of cider zou het beste passen. Probeer eens een Belgisch witbier, perzikcider of framboise lambiek.
FenderFender answered 2 jaar ago
Een licht, fruitig bier is een goede combinatie voor camembert. Probeer een Belgisch witbier, Duitse hefeweizen of Amerikaans witbier. Vermijd stouts of porters, die zijn te zwaar en moutig voor deze kaas.
FreekFreek answered 2 jaar ago
U kunt bij camembert elk licht pils of fruitig bier drinken. Wij raden echter een Belgisch witbier zoals Hoegaarden aan om de beste smaken van zowel de kaas als het bier naar boven te halen.
GigiGigi answered 2 jaar ago
Je kan een Belgische tripel zoals Chimay Blue drinken bij camembert. De zoetheid van het bier zal de zoute, aardse smaken van de kaas compenseren. Je zou ook een Duitse doppelbock zoals Ayinger Celebrator of een Engelse barleywine zoals Fuller's London pride kunnen proberen. Deze bieren zijn allemaal moutgericht en complimenteren de kaas zonder hem te overheersen.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Bij camembert kan je elk type bier drinken, maar ik zou een lichter bier aanraden zoals een pilsner of blonde ale. Vermijd zwaardere bieren zoals stouts en porters, want die overstemmen de delicate smaken van de kaas.